This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Keen skrev:Lät inte alls fel!
Sjukt taggad för vosne-romanéeprovningen om 2 veckor
Ja jäklar va trevligt! Behöver vi pröjsa in eller gör vi det på plats?Keen skrev:Lät inte alls fel!
Sjukt taggad för vosne-romanéeprovningen om 2 veckor
Jos skrev:Ja jäklar va trevligt! Behöver vi pröjsa in eller gör vi det på plats?
Anders Landström skrev:Någon som anmält sig till Djurets meny Pre Rigor Mortis - Innan stelheten inträder?
Låter som en speciell händelse
Anders Landström skrev:Djurets första månadsprovning: En djupdykning i Vosne-Romanée den 26:e januari
Låter som en skön provning
http://createsend.com/t/r-558EEBC3AC75D70E
Mmm skrev:Blev kanske inte jätteimponerad av Djuret (var i Sth i arbetet för ett par månader sen). Gick dit ensam och lyckades få en plats i baren (utan förbeställning). Killen bredvid mej drack ur två flaskor (Leflaive Clavoillon och Kistler Chardonnay), så även på barplats klirrade det fint. Tror t.o.m att han drog en stor Visbypils innan han gick. Jag hade inte ens kunnat ringa en taxi efter den dosen.
I alla fall: Jag tog ett glas av kvällens Côte-Rôtie och tyckte att vinet var oxiderat (fick slatten ur en öppnad flaska som stod utan kork i baren). Ropade till mej servitören och bad honom smaka på vinet. Helt perfekt var hans omdöme (nu snackar vi ett glas för runt 300 kr, där flaskan på bolaget kostar 500 kr). Utstrålande väl lantis från Malmö, och det var inte mitt konto som pengarna skulle dras från. Sket i det helt enkelt och drack ur och gick. Kommer knappast att gå dit igen.
Bilder?Var i Hufvudstaden och tog ensammiddag på Djuret med blandade intryck:
Började i baren på the Burgundy med Ch. Rieussec -02
Gott med det man vill ha i bra Sauternes - torkade aprikoser, saffran, fin komplexitet och fin syra som balanserar upp sötman. Jämfört med -05 (som är den enda andra årgång jag druckit av Rieussec) är det lite lättare. 02:an var bra men håller 05 högre.
Till det en ankleverterrine med Sauternesgele och gott bröd. Absolut inget att klaga på - var skitgott.
Fortsatte sedan på Djuret med deras Coppa, friterade svålar samt bröd med ankfettsconfiterad fläskrillette och ister. Allt detta var mycket bra. Förrätten blev tartar på ytterlår av renkalv med gurka, friterad persilja, kapris och pepparrot. Visserligen gott men saknade edge - det där lilla extra fanns liksom inte.
Till detta dracks ett glas Wittmann Riesling Trocken 2012, Rheinhessen. Habil, lätt blommig Riesling men inget jag gör slår frivolter av.
Till varmrätten blev det korv av renkalvens lägg, fransyska och blod med Karl-Johankräm, äpple, sidfläsk och mandelpotatispuré. Imponerade mer än förrätten och får med beröm godkänt.
Vinet till blev Alain Graillot Crozes Hermitage (kollar man nätlistan borde det alltså ha varit la Guiraude 2010). Ungfruktigt med blodiga animaliska toner och gröna örter - sjyst och gjorde sig bra till maten.
Avslutade med att smita in på the Burgundy igen och ta ett glas Domaine de Montille Beaune 1er Cru les Perrières 2004. Fint svalt rödbärigt med fin parymering. Stramt och gröntonat ...kanske lite väl så i längden. Men så skyndade jag lite med klunkarna eftersom jag hade ett tåg att passa.
Sammanfattningsvis var Djuret bra men hade högre förväntningar. Kvalitetsnivån på maten kunde ha varit jämnare och personalen personligare och mindre avmätta. Kanske ger man inte tillräckligt öppna vibbar när man är själv ute och äter - är ovan vid att ensamäta - men tyckte servicen var ganska oinspirerad.
Vinlistan i sig är ju grym men hade uppskattat, och gärna betalat för, bättre utbud på glas.
Bilder?
Då måste jag ha drömtPic´s or it didn´t happen...
Sådant händer... Sorry for your loss.Då måste jag ha drömt
Någon som varit på Djuret nu när de serverar kyckling och annat flygfä. Menyn ser härlig ut, nån som har något tips att dela med sig av?
Deras Menu Chef Gourmand skulle vara kul men då den endast serveras till samtliga vid bordet är den utesluten. Min kära sambo och min far är lite småskeptiska till att äta vissa delar på djuren..
Låter härligt. Ost och sorbet efter middagen verkar vara en lämplig avslutning. Får se vad de andra är upplagda för, man får anpassa sig lite när man blir bjuden.
Den bästa sorbeten efter middag som jag ätit var efter en rejäl sittning med ett fläsklägg på Östgötakällare. Då serverades 2 kulor citronsorbet i ett glas tillsammans med 8 cl vodka. Då blev man (nästan) människa igen...