David Nilsson
Medlem
Jepp, men frakten ingår som lite kompensation.Typ en hundring dyrare än premiergrandcru per flaska dock. Kan vara ok ändå kanske.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jepp, men frakten ingår som lite kompensation.Typ en hundring dyrare än premiergrandcru per flaska dock. Kan vara ok ändå kanske.
Köpte mina från https://champagnevoyage.com/products/bonnaire-variance-2008Jag mailade dom för att höra om de fortsatt körde 08/07 men fick inget svar. Har du koll? Jag har köpt från dem tidigare, drack en variance igår och de är ”redan” riktigt bra.
Du är inte ensam.men GA Rosé är en av mina absoluta favoritchampagner alla kategorier. ...
Nej men ser man på.Lyckades beställa Bonnaire Variance via SB, men man kanske inte ska ropa hej ännu…
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/bonnaire-8499401/
Gör också ett försök2/12 -2020 som lanseringsdatum men går inte att hitta om man söker vare sig fritext eller på art.nr.. Misstänker bugg i SBs web. Men man kan inte mindre än att försöka
+1Gör också ett försök
Var mkt godare idag. Så det kan ändra sig.Min andra PR SWC 08. Föll mig inte på läppen den här gången heller. Tror det är bokna äpplen som stör mig.
Visa bifogad bild 23818
Kul att den blev bättre, jag tänker dock att det är tämligen ovanligt att en vinmakare arbetar för att ett vin ska smaka bättre dag 2...Var mkt godare idag. Så det kan ändra sig.
Ovanligt, men inte omöjligt alltså? Drack den väl fel dag ett.Kul att den blev bättre, jag tänker dock att det är tämligen ovanligt att en vinmakare arbetar för att ett vin ska smaka bättre dag 2...
Inte så förvånad. Du öppnar ju en del prestigechampagner i hopp om att få uppleva dess storhet. Tyvärr så behöver du nog addera sådär en 20+ år på årgången innan du får din upplevelse. Om du ska få uppleva poängen med prestigechampagner nu, så är du nog tvungen att leta på auktioner. Som sagt, 20+ år är ett bra riktmärkeVar mkt godare idag. Så det kan ändra sig.
Jag har en liten annan teori. Det är att vi generellt tenderar att vara väldigt mycket mer förlåtande med viner som kostar 1000+ än viner som har en mer modest prislapp på säg under 300:-. Jag tycker mig se i noter för dyrare viner att de dricks för tidigt väldigt ofta(hur dåliga kan vi egentligen vara på att öppna en flaska med ett vin som ska vara bra frågar jag mig?). Det är dock väldigt ovanligt att man läser att ett dyrare vin dricks i precis rätt tid(den andra delen av skalan är att vinet har passerat zenit och då blir frågan om hur länge(läs kort) ett bra 1000+ vin egentligen ska vara bra? En dag, en vecka, ett år eller 10 år under vinets livstid? Min känsla(som det får bli utan data) är helt enkelt att vi inte vill såga viner som vi har betalat ett överpris(utifrån faktiskt men dock subjektiv smak) för. Lite samma fenomen som att man inte vill tro att förfalskade viner finns och har sålts på auktioner i stor utsträckning.Inte så förvånad. Du öppnar ju en del prestigechampagner i hopp om att få uppleva dess storhet. Tyvärr så behöver du nog addera sådär en 20+ år på årgången innan du får din upplevelse. Om du ska få uppleva poängen med prestigechampagner nu, så är du nog tvungen att leta på auktioner. Som sagt, 20+ år är ett bra riktmärke
Jag har en liten annan teori. Det är att vi generellt tenderar att vara väldigt mycket mer förlåtande med viner som kostar 1000+ än viner som har en mer modest prislapp på säg under 300:-. Jag tycker mig se i noter för dyrare viner att de dricks för tidigt väldigt ofta(hur dåliga kan vi egentligen vara på att öppna en flaska med ett vin som ska vara bra frågar jag mig?). Det är dock väldigt ovanligt att man läser att ett dyrare vin dricks i precis rätt tid(den andra delen av skalan är att vinet har passerat zenit och då blir frågan om hur länge(läs kort) ett bra 1000+ vin egentligen ska vara bra? En dag, en vecka, ett år eller 10 år under vinets livstid? Min känsla(som det får bli utan data) är helt enkelt att vi inte vill såga viner som vi har betalat ett överpris(utifrån faktiskt men dock subjektiv smak) för. Lite samma fenomen som att man inte vill tro att förfalskade viner finns och har sålts på auktioner i stor utsträckning.
För mig är det väldigt enkelt, ett bra vin är alltid ett bra vin med någon promilles felmarginal, förutsatt att det inte är för gammalt då
Ser ut som inga bubblor alls? Har för mig att du förvarade den förra du ratade fel. Hur lagrade du denna?Min andra PR SWC 08. Föll mig inte på läppen den här gången heller. Tror det är bokna äpplen som stör mig.
Visa bifogad bild 23818
Jag har en liten annan teori. Det är att vi generellt tenderar att vara väldigt mycket mer förlåtande med viner som kostar 1000+ än viner som har en mer modest prislapp på säg under 300:-. Jag tycker mig se i noter för dyrare viner att de dricks för tidigt väldigt ofta(hur dåliga kan vi egentligen vara på att öppna en flaska med ett vin som ska vara bra frågar jag mig?). Det är dock väldigt ovanligt att man läser att ett dyrare vin dricks i precis rätt tid(den andra delen av skalan är att vinet har passerat zenit och då blir frågan om hur länge(läs kort) ett bra 1000+ vin egentligen ska vara bra? En dag, en vecka, ett år eller 10 år under vinets livstid? Min känsla(som det får bli utan data) är helt enkelt att vi inte vill såga viner som vi har betalat ett överpris(utifrån faktiskt men dock subjektiv smak) för. Lite samma fenomen som att man inte vill tro att förfalskade viner finns och har sålts på auktioner i stor utsträckning.
För mig är det väldigt enkelt, ett bra vin är alltid ett bra vin med någon promilles felmarginal, förutsatt att det inte är för gammalt då
Som exempel på vad jag menar så tar jag Cristal. Drack 1997 Cristal på en provning 2019, bästa champagne jag druckit. På en senare provning drack vi en 2012 Cristal. Ung, oförlöst och lite intetsägande.Intressant och kan till viss del hålla med dig.
Finns ju ett flertal gånger "stora" viner blivit sågade på byob då det druckits blind.
Men öppet,med en fin ettikett framför sig är det inte lika lätt att såga.
Så kan det bli, eller så blir det inte så. Det är dock tydligt att 2012 Cristal inte är bra än så länge om jag ska tolka din kommentar rätt? Btw låter det väldigt trist att dricka ett oförlöst vinSom exempel på vad jag menar så tar jag Cristal. Drack 1997 Cristal på en provning 2019, bästa champagne jag druckit. På en senare provning drack vi en 2012 Cristal. Ung, oförlöst och lite intetsägande.
Kommer säkert bli en kanonchampagne men behöver tid.
Den förra var nyköpt från SB, den här 3 år hemma i RT. Saknade inte bubblor.Ser ut som inga bubblor alls? Har för mig att du förvarade den förra du ratade fel. Hur lagrade du denna?
Varför det? Som jag skrev i en annan tråd kan man få kickar av att känna potentialen i ett oförlöst vin. Ta som jämförelse att köpa en treårig dressyrhäst för en halv mille. Den kan ännu inte piaff/passage eller de svåra rörelserna som krävs för att få dansa runt i en Grand Prix. Men åh vad häftigt det är att få känna potentialen som finns där redan som treåring, och framförallt få känna utvecklingen under åren som går. Visst, treåringen är inte så bra än, men allt grundläggande finns där och ge den 7-8 år av rätt hantering så blir den en stjärna. (Om den inte blir halt innan förstås ).Så kan det bli, eller så blir det inte så. Det är dock tydligt att 2012 Cristal inte är bra än så länge om jag ska tolka din kommentar rätt? Btw låter det väldigt trist att dricka ett oförlöst vin
Därför att jag "tror" att vi försöker skapa en alternativ sanning. För mig är det väldigt tydligt att du gör det också i din kommentar("känna potentialen"). Att jämföra med en häst blir väldigt märkligt, om jag köper en bil med en motor på 400hk men det visar sig att den endast har 300hk så ser jag inte 400hk potentialen. Bilen kostar i mitt exempel mer än en halv milleVarför det? Som jag skrev i en annan tråd kan man få kickar av att känna potentialen i ett oförlöst vin. Ta som jämförelse att köpa en treårig dressyrhäst för en halv mille. Den kan ännu inte piaff/passage eller de svåra rörelserna som krävs för att få dansa runt i en Grand Prix. Men åh vad häftigt det är att få känna potentialen som finns där redan som treåring, och framförallt få känna utvecklingen under åren som går. Visst, treåringen är inte så bra än, men allt grundläggande finns där och ge den 7-8 år av rätt hantering så blir den en stjärna. (Om den inte blir halt innan förstås ).