Vera Wind
In vini veritas?
Jag hittade en stämpel på folien nu. Det verkar vara januari 2021.Om inte annat så med tanke på korken så gissningsvis relativt nyligen.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag hittade en stämpel på folien nu. Det verkar vara januari 2021.Om inte annat så med tanke på korken så gissningsvis relativt nyligen.
håller med dig om Charles instegsvin, de senaste åren man testat har de varit väldigt mediokra, aningen opersonliga de har inte smakat hustypiskt lixom. det jag tänker på också är vell att de låg vell alltid 4-5år på jästfällningen förut, nu är det tre år på de senaste utgåvorna , ellerhur ? samtidigt som de har snålat in på vinet har de även höjt prisetProvade Charles Heidsieck Brut Reserve buteljerad 2017 och degorgerad 2020 för första gången i helgen. Vilken besvikelse! En högst medioker champagne och jag känner inte igen stilen alls. Charles Heidsieck Brut Reserve är den champagne jag druckit mest av alla de senaste åren och alla basår mellan 2007 och 2014 har hållig en konsekvent stil och hög kvalitet. Men vad har hänt?
Provade även Louis Roederer Brut Vintage 2014 för första gången, bredvid en Louis Roederer Brut Premier med 2011-bas på magnum. 2014 behöver mycket mer tid men känns det som en svagare årgång än 2012 och 2013. Louis Roederer Brut Premier på magnum var elegant occh fräsch och perfekt att dricka som aperitif.
Både basår 2016 & 2015 (den sämsta av de 2) är riktiga besvikelser!Provade Charles Heidsieck Brut Reserve buteljerad 2017 och degorgerad 2020 för första gången i helgen. Vilken besvikelse! En högst medioker champagne och jag känner inte igen stilen alls. Charles Heidsieck Brut Reserve är den champagne jag druckit mest av alla de senaste åren och alla basår mellan 2007 och 2014 har hållig en konsekvent stil och hög kvalitet. Men vad har hänt?
Provade även Louis Roederer Brut Vintage 2014 för första gången, bredvid en Louis Roederer Brut Premier med 2011-bas på magnum. 2014 behöver mycket mer tid men känns det som en svagare årgång än 2012 och 2013. Louis Roederer Brut Premier på magnum var elegant occh fräsch och perfekt att dricka som aperitif.
Den görs väl på annorlunda sätt från o med det basåret? Synd att det gick åt fel hållProvade Charles Heidsieck Brut Reserve buteljerad 2017 och degorgerad 2020 för första gången i helgen. Vilken besvikelse! En högst medioker champagne och jag känner inte igen stilen alls. Charles Heidsieck Brut Reserve är den champagne jag druckit mest av alla de senaste åren och alla basår mellan 2007 och 2014 har hållig en konsekvent stil och hög kvalitet. Men vad har hänt?
.
Based on the 2016 vintage. 40% Pinot Noir, 19% Pinot Meunier, 41% Chardonnay. Dosage 10 g/l. This is the first MEC that has some oak influence: 6% barrel-aged for texture. 46% reserve wine, the oldest is Cramant 1996. Average age of reserve wines is 10 years. Disgorged January 2020 and the first vintage to be bottled using the jetting technique and Diam Mytik closure. Full malo as on all these wines, though current winemaker Cyril Brun is keeping some no-malo reserve wines as a weapon against climate change.
Drack denna för första gången för ett par veckor sedan och tyckte den var riktigt bra. Köpte på rek här i forumet som en av de bästa om inte den bästa standardchampagnen under 500kr. Var kanske lite färgad av detta i mina förväntningar men även övriga som drack och som inte hade samma förväntningar tyckte den var väldigt bra. Man undrar ju hur den smakade "förr" och vilken standardchampagn som gäller nu.Provade Charles Heidsieck Brut Reserve buteljerad 2017 och degorgerad 2020 för första gången i helgen. Vilken besvikelse! En högst medioker champagne och jag känner inte igen stilen alls. Charles Heidsieck Brut Reserve är den champagne jag druckit mest av alla de senaste åren och alla basår mellan 2007 och 2014 har hållig en konsekvent stil och hög kvalitet. Men vad har hänt?
Undrar om de kommer bli bättre av mer lagring? En av de positiva sakerna tidigare har ju varit att CH varit relativt tillgänglig direkt men att den belönar de som väntar några år, misstänker att det nu krävs mer tid innan man kan dricka dem. Har inte rört några av mina 15/16 bas än men ska nog plocka fram en flaska för en blindprovning mot 11/12/13-bas.Provade Charles Heidsieck Brut Reserve buteljerad 2017 och degorgerad 2020 för första gången i helgen. Vilken besvikelse! En högst medioker champagne och jag känner inte igen stilen alls. Charles Heidsieck Brut Reserve är den champagne jag druckit mest av alla de senaste åren och alla basår mellan 2007 och 2014 har hållig en konsekvent stil och hög kvalitet. Men vad har hänt?
Provade även Louis Roederer Brut Vintage 2014 för första gången, bredvid en Louis Roederer Brut Premier med 2011-bas på magnum. 2014 behöver mycket mer tid men känns det som en svagare årgång än 2012 och 2013. Louis Roederer Brut Premier på magnum var elegant occh fräsch och perfekt att dricka som aperitif.
Ja, det var Charles Heidsiecks kommentar när de ändrade processen iallafall.Undrar om de kommer bli bättre av mer lagring? En av de positiva sakerna tidigare har ju varit att CH varit relativt tillgänglig direkt men att den belönar de som väntar några år, misstänker att det nu krävs mer tid innan man kan dricka dem. Har inte rört några av mina 15/16 bas än men ska nog plocka fram en flaska för en blindprovning mot 11/12/13-bas.
Grattis till tillökning!! Det måste du fira med champagne hela sommaren!Länge sedan man drack champagne pga tillökning i familjen.
Då passar det bra att smygstarta med en flaska Egly.
Grym doft av russin, övermogna äpplen, hö och diverse mogna frukter som är svåra att urskilja. Efter första klunken så stannar lovorden. Den tvärdör i munnen. Längden är obefintlig men de korta sekunderna i munnen smakar bra. Men tycker att den är lite trist.
Visa bifogad bild 23765
Ja och isåfall är ju jämförelserna rätt vanskliga, tidigare har man haft 6-7 år på jästfällning och eftersom min erfarenhet är att flaskorna mognar långsammare på jästfällningen skulle jag tro att man först kan jämföra dem mer rättvist efter att de nuvarande släppen fått ligga 2-3 år.Ja, det var Charles Heidsiecks kommentar när de ändrade processen iallafall.
Var kan man läsa det?Ja, det var Charles Heidsiecks kommentar när de ändrade processen iallafall.
Provade Charles Heidsieck Brut Reserve buteljerad 2017 och degorgerad 2020 för första gången i helgen. Vilken besvikelse! En högst medioker champagne och jag känner inte igen stilen alls. Charles Heidsieck Brut Reserve är den champagne jag druckit mest av alla de senaste åren och alla basår mellan 2007 och 2014 har hållig en konsekvent stil och hög kvalitet. Men vad har hänt?
Provade även Louis Roederer Brut Vintage 2014 för första gången, bredvid en Louis Roederer Brut Premier med 2011-bas på magnum. 2014 behöver mycket mer tid men känns det som en svagare årgång än 2012 och 2013. Louis Roederer Brut Premier på magnum var elegant occh fräsch och perfekt att dricka som aperitif.
Jag sökte information när jag förvånad upptäckte att en låda jag fick hem endast hade tre år på jästfällningen (tror det var basår 2015). Hittade en intervju där det förklarades som ovan, ska se om jag hittar den igen.Var kan man läsa det?
Har två lådor med 10 bas som är deggade 2018. Så var efter det i så fall.Tråkigt att höra med CH. Gjorde man inte ett skift redan när man gick från 08-basen vad gäller lagringstid på jäst? Har för mig att jag reagerade att man gick ner 2 år eller så.
Peter Crawford (alavolee på instagram) intervjuade Cyril Brun från Charles Heidsieck för en tid sedan och provade igenom deras NV mis en cave 2009-2017. Där framkommer att man ändrat NV:n från mis en cave 2016 och framåt. NV:n ligger nu kortare tid på jästen (3-4 år), vilket ju är en tydlig förändring jmf med tidigare. Däremot har man inte alls dragit ner på reservvinerna, utan tvärtom ökat andelen något samt lagrar numera en del av vinerna på ekfat. Summa summarum: NV:n behöver längre tid på korken efter släpp, men uppfattar inte att man dragit ner på ambitionerna. Får se hur de utvecklas, har en låda med bas 2016 som jag tänkt följa.Var kan man läsa det?