Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

[Champagne] Idag dricker vi... som vanligt skumpa!

henrikh

Medlem
Charles Heidseck NV
Enligt flaska 2011 deg 2017
Tillsammans med ostron från Klemming, helt fel månad för ostron men de satt fint ändå.
 

Attachments

  • BF6DEE51-F877-49C4-AC08-EB9A0C4AC251.png
    BF6DEE51-F877-49C4-AC08-EB9A0C4AC251.png
    223,6 KB · Visningar: 159

Esko

Medlem
Igår drack jag för första gången Ulysse Collin, les enfers bas 15 och de var fantastiskt. Lite äpple, lite citrus, lite ek och en hel del mandel och nötter. Komplext, lååång finish och riktigt bra. Varför har man inte druckit de tidigare?

Har sedan innan les maillons och les perrieres i källaren men vilka andra viner från Collin får man inte missa?
 

Daniel A

Administratör
Igår drack jag för första gången Ulysse Collin, les enfers bas 15 och de var fantastiskt. Lite äpple, lite citrus, lite ek och en hel del mandel och nötter. Komplext, lååång finish och riktigt bra. Varför har man inte druckit de tidigare?

Har sedan innan les maillons och les perrieres i källaren men vilka andra viner från Collin får man inte missa?

Les Maillons Rosé de Saignée! Förmodligen min favoritrosé. :)
 
  • Like
Reactions: Jos

Jos

Medlem
Igår drack jag för första gången Ulysse Collin, les enfers bas 15 och de var fantastiskt. Lite äpple, lite citrus, lite ek och en hel del mandel och nötter. Komplext, lååång finish och riktigt bra. Varför har man inte druckit de tidigare?

Har sedan innan les maillons och les perrieres i källaren men vilka andra viner från Collin får man inte missa?
Nej nej nej, glöm Ulysse Collin. Inget att ha, leta andra Champagner istället!
 

Oscaro

Medlem
En väldigt trevlig kväll med @Thirsty @Fixfred och @Bubbelgubben
Planen först var att dricka Selosse rosé på Folii men detta utvecklades snabbt till att testa de andra två "superodlarna" på listan.

Ulysse Collin les Perrieres 2015
3B566D46-A2C0-4307-B5BA-F564ACBAF6FF.jpeg

Öppnar med lite oxidativa toner men framförallt gröna äpplen, karamell, honung, sherry, vita blommor.

En klunk och alla blev golvade av syran, helt otrolig! Det är massor med gröna äpplen, lime, citron och en fantastisk mineralitet. Påminner mycket om Chablis i stilen, väldigt trevlig och med tiden framför sig!
93p

Selosse rosé deg 2019
72A97374-08CC-4909-9847-85E857DCF5C7.jpeg

Massor av chark, sherry, röda äpplen, hyacint, och blodapelsin.

Mycket röda bär tillsammans med röda och gröna äpplen. Pinoten kommer fram fint och är väldigt välintegrerad med en fin svag beska som knyter ihop vinet. Komplext och långt avslut.
94p

Jérôme Prévost La Coserie Les Beguines 2018
946BF041-4A0C-48B4-9D5C-665CE4DB864F.jpeg

Lite röda äpplen, lite funk, blött badrumsgolv, päron och vita blommor i en fin oxidativ stil.

Ordentlig kraft, hög syra, röda äpplen och lite citrus i bakgrunden. Fantastisk mineralitet och sälta men behöver något år till för att verkligen blomma ut.
92+P

@Bubbelgubben frågade om de även hade fac cimile inne vilket de hade men först inte ville sälja, efter en timme kom de fram med flaskan och sa att vi kunde ta den om vi ville så vi var så illa tvungna att ta den också så klart!
Jérôme Prévost La Closerie fac cimile 2018
98CB6F8A-E295-42B0-B031-26B49E3D14BA.jpeg

Doftar massvis med smultron och hallon, lite apelsin oxidativa toner även här. Väldigt roligt jämföra färgen med Selosse rosé (Selosse till vänster i bild och fac cimile till höger)
5B97B20A-A919-4547-85D3-319DCA96A1DD.jpeg

Stor kropp med mycket hallon, jordgubbar och fin syra. Mineralitet även här som är väldigt trevlig men lite mindre än Les Beguines. Gillar den här mer än Beguines men den här behöver verkligen mer tid.
93++p

Efter de här flaskorna började samtliga i sällskapet bli rätt hungriga varpå det slutade med att vi gick runt hörnet för en spontanmiddag på Punk Royale. Inga bilder eller noter togs där men väl flera serveringar vodka+kaviar och mycket andra godsaker (eventuellt lite för mycket vodka).
Fantastisk trevlig kväll och tack igen till alla inblandade!
 

Thirsty

Smygnykterist
En väldigt trevlig kväll med @Thirsty @Fixfred och @Bubbelgubben
Planen först var att dricka Selosse rosé på Folii men detta utvecklades snabbt till att testa de andra två "superodlarna" på listan.

Ulysse Collin les Perrieres 2015
Visa bifogad bild 23716
Öppnar med lite oxidativa toner men framförallt gröna äpplen, karamell, honung, sherry, vita blommor.

En klunk och alla blev golvade av syran, helt otrolig! Det är massor med gröna äpplen, lime, citron och en fantastisk mineralitet. Påminner mycket om Chablis i stilen, väldigt trevlig och med tiden framför sig!
93p

Selosse rosé deg 2019
Visa bifogad bild 23719
Massor av chark, sherry, röda äpplen, hyacint, och blodapelsin.

Mycket röda bär tillsammans med röda och gröna äpplen. Pinoten kommer fram fint och är väldigt välintegrerad med en fin svag beska som knyter ihop vinet. Komplext och långt avslut.
94p

Jérôme Prévost La Coserie Les Beguines 2018
Visa bifogad bild 23717
Lite röda äpplen, lite funk, blött badrumsgolv, päron och vita blommor i en fin oxidativ stil.

Ordentlig kraft, hög syra, röda äpplen och lite citrus i bakgrunden. Fantastisk mineralitet och sälta men behöver något år till för att verkligen blomma ut.
92+P

@Bubbelgubben frågade om de även hade fac cimile inne vilket de hade men först inte ville sälja, efter en timme kom de fram med flaskan och sa att vi kunde ta den om vi ville så vi var så illa tvungna att ta den också så klart!
Jérôme Prévost La Closerie fac cimile 2018
Visa bifogad bild 23718
Doftar massvis med smultron och hallon, lite apelsin oxidativa toner även här. Väldigt roligt jämföra färgen med Selosse rosé (Selosse till vänster i bild och fac cimile till höger)
Visa bifogad bild 23720
Stor kropp med mycket hallon, jordgubbar och fin syra. Mineralitet även här som är väldigt trevlig men lite mindre än Les Beguines. Gillar den här mer än Beguines men den här behöver verkligen mer tid.
93++p

Efter de här flaskorna började samtliga i sällskapet bli rätt hungriga varpå det slutade med att vi gick runt hörnet för en spontanmiddag på Punk Royale. Inga bilder eller noter togs där men väl flera serveringar vodka+kaviar och mycket andra godsaker (eventuellt lite för mycket vodka).
Fantastisk trevlig kväll och tack igen till alla inblandade!
Blev det några noteringar från Punk Royale? Lite suddigt minne därifrån avseende drycken.. :D:ängel:
28F0FE25-5C1E-4BF8-829F-BDF2C3333E61.jpeg
 

Carlsson

Medlem
@FredrikC : Nej då, dom är bra nu, speciellt vintage 2002. BdB 2002 har jag en flaska kvar av som får ligga några år till.
Har du många, så kan du börja poppa redan nu och se vad du tycker.
Har du få flaskorna så hade jag låtit BdB ligga några år till.
Detta var tyvärr min sista flaska Pol Roger brut vintage 2002
 

Wintermute

Medlem
Alfred Gratien Cuvée Paradis 2008.
Solmogen citron och citrongodis i början. Grapefrukt och citronskal i mitten; jäst/bröd, en doft av vanilj och kanske ek i slutet. Lång, koncentrerad och balanserad. Många år kvar till toppen, men runt 93 modiga poäng redan idag.
Deggad i början av 2017, vilket är 9 år efter skördeåret. Så många år har inte de 2013 som säljs nu (och sedan några år) fått.
14 månader senare. Gröna äpplen, bastupanel, Pommac, grapefrukt. Långt och balanserat. 90--92p, med en bra bit kvar till toppen.
 

Vera Wind

In vini veritas?
Vi drack en demi-buteille Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut NV (bland annat) ikväll. När kan den tänkas vara degorgerad?
På korken står det MO201D
IMG_20210703_182808.jpg
 
Toppen