StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Måste erkänna att även om jag nästan gråtandes av hänförelse avnjutit himmelska flaskor från Krug, Salon, Belle-Epoque (personlig fawwo vad gäller både smak och design) och Taittinger så har jag också spenderat rejält många tusenlappar på bubbel som inte levererat mer än "syrligt mousserande vin". Cava är det ursprung som ger mig ständiga fullträffar och till priser som gör att Champagnehusen generellt borde storskämmas. Sekt, crémant, prosecco och diverse andra appar (appelationer) ger mig väldigt lite resonans. Minns dock ett par bra från Oz och Calif, men dessa är dock glesa...
Under mitt liv har jag hitintills vanvettigt hänförts av färre än 10 flaskor Champagne samtidigt som jag inhandlat säkerligen ytterligare minst 50 flaskor som "borde" hänfört mig och övriga livsnjutare på plats. De flesta har varit "goda" men (det är ju Cola Zero också) men inte givit den där cash-backen som väldigt ofta Cava gör. Min älskade hustru har fnyst åt alla Champagner under 8 år, utom två, och nu väldigt tydligt uttalat att jag inte skall slösa pengar på sådana dumheter (tokforen) バカボケバカの方。
Naturligtvis är det lättare att leverera bra QPR vid €6 än vid €300 men det finns också Cava som är uppe och slåss på de översta barrikaderna ! ! !
...och snart så hör ju Catalonien med Priorat till ett eget land...
Konklusjon:
Jag stipulerar att Cava generellt är bättre än Champagne per €uro spenderad och att kvalitet översatt i pengar ger en kvot på ca 1 på 10. Om man undantar ett fåtal av de allra svårast-att-få-tag-i bästa Champagnerna från de bästa årgångarna, så levereas Champagne generellt som obalanserat syrliga viner med snygga etiketter och tvivelaktig uppnåelse av BANG for my buck.
Efter detta lite (förhoppningsvis) provokativa öppningsanförande, så inbjuder jag nu alla till en upplysande debatt och mängder av goda samtal med syftet att belysa företräden jämte avträden i Champagne jämte andra bubblande appelationer.
Under mitt liv har jag hitintills vanvettigt hänförts av färre än 10 flaskor Champagne samtidigt som jag inhandlat säkerligen ytterligare minst 50 flaskor som "borde" hänfört mig och övriga livsnjutare på plats. De flesta har varit "goda" men (det är ju Cola Zero också) men inte givit den där cash-backen som väldigt ofta Cava gör. Min älskade hustru har fnyst åt alla Champagner under 8 år, utom två, och nu väldigt tydligt uttalat att jag inte skall slösa pengar på sådana dumheter (tokforen) バカボケバカの方。
Naturligtvis är det lättare att leverera bra QPR vid €6 än vid €300 men det finns också Cava som är uppe och slåss på de översta barrikaderna ! ! !
...och snart så hör ju Catalonien med Priorat till ett eget land...
Konklusjon:
Jag stipulerar att Cava generellt är bättre än Champagne per €uro spenderad och att kvalitet översatt i pengar ger en kvot på ca 1 på 10. Om man undantar ett fåtal av de allra svårast-att-få-tag-i bästa Champagnerna från de bästa årgångarna, så levereas Champagne generellt som obalanserat syrliga viner med snygga etiketter och tvivelaktig uppnåelse av BANG for my buck.
Efter detta lite (förhoppningsvis) provokativa öppningsanförande, så inbjuder jag nu alla till en upplysande debatt och mängder av goda samtal med syftet att belysa företräden jämte avträden i Champagne jämte andra bubblande appelationer.