This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Dela?Alltid lika trevligt på Silja till Helsingfors. Klippte till på 6st Comtes de Champagne 2005 på magnum, som de tillfälligt fått in. 1822 SEK per flaska
895 :-Aha! Vad tog han för dem?
@Anders Landström , vad tyckte du om Cortese? Fick ni prova någon riserva?
Angerville kom ifrån weinemotionen.de, Massolino från Noble, Pavelot från feineweine, Pira från Lobenberg och resten från Töpler.
Visst vet du om att den saknar bubblor genom en särskild och HELT naturlig process?Bra det var det jag hade hoppats på ;-)
Ge dig på ett gäng Cava och några bubblisar från Oz och USA så kanske du hamnar bland dem av oss som inte greppar vitsen med att spendera hela veckopengen på en endaste stackars flaska "gott" när man kan få minst 12 flaskor annat "bubbelgott" för samma veckopeng.@MartinE , jag har förvisso druckit en del av dem unga, men inte alla. Och jag måste säga att jag föredrar när det finns kvar fräschör, istället för pastej och sådant. Det är inte det att jag funnit dem dåliga eller sämre, utan mer likvärdiga eller kanske 50kr-bättre, och påslaget för prestigenivå är ju sällan 50 spänn. En nyligen drucken Diebolt-V PB var lika god som en också ganska nyligen drucken Cristal 04, och som nämnt ovan, Vve Fornys Cuvée R dricker jag lika gärna som deras Notre dame. I min gom har jag ännu inte stött på något bättre, än saker som, Jaquesson 36x, Prevost Closerie, nämnda D-V och nyligen funna J.M Seleque cuvée d'or. Snäppet över bascuvéerna, sällan ens hälften av prestigerna, i pris.
Själv har jag nyss bränt mina pengar på: d'Angerville, Volnay "Caillerets", 2008; Massolino, Barolo "Parafada", 2010; Pavelot, Savigny "Guettes", 2012, Rivella Serafino, Barbaresco "Montestefano", 2008 & 2010; Giuseppe Cortese, Barbaresco "Rabaja", 2006; Cavalotto, Barolo "Bricco Boschis", 2010; Cascina delle Rose, Barbaresco "Tre stelle" & "Rio Sordo", 2010; Guido Porro, Barolo "Lazzairasco" 2010; Luigi Pira, Barolo "Margheria", 2010. Nu får det bli vinteruppehåll med inköpen.
Hur länge ska vi låta den här jönsen hölla på med sina påhopp om att ramlösa är billigare än skumpa ?Ge dig på ett gäng Cava och några bubblisar från Oz och USA så kanske du hamnar bland dem av oss som inte greppar vitsen med att spendera hela veckopengen på en endaste stackars flaska "gott" när man kan få minst 12 flaskor annat "bubbelgott" för samma veckopeng.
Just saying!
(Precis som @MartinE använder jag citationstecken för att markera olika personliga smaker.)
Varför jmf med det ett vatten som kostar lika mycket som Cola Zero istf ett som smakar minst lika bra som Ramlösa Brunn, men till halva priset?Hur länge ska vi låta den här jönsen hölla på med sina påhopp om att ramlösa är billigare än skumpa ?
Nä de visste jag inte, tack för infon.....Visst vet du om att den saknar bubblor genom en särskild och HELT naturlig process?
Låt han få lägga sina yen på Euroshopper så finns det mer Ramlösa åt oss. Det går ju inte att lära en gammal hund att sitta.Hur länge ska vi låta den här jönsen hölla på med sina påhopp om att ramlösa är billigare än skumpa ?
Det är endast ett påhopp om man låter sig provoceras.Hur länge ska vi låta den här jönsen hölla på med sina påhopp om att ramlösa är billigare än skumpa ?
-Tror inte det finns någon på foumet som missat alla inlägg om cola Zerons förträfflighet kontra Champagne vid det här laget... Börjar bli ett lätt uttjatat tema... Point taken...Det är endast ett påhopp om man låter sig provoceras.
Ingen Champagnenörd borde ha problem med att andra talar illa om drycken. Det är väl bara gynnsamt om fler inte förstår storheten, då det blir mer över till de andra (dessutom kanske efterfrågan minskar vilket leder till lägre priser)?
Trollen får så mycket energi när dom dricker cola-Tror inte det finns någon på foumet som missat alla inlägg om cola Zerons förträfflighet kontra Champagne vid det här laget... Börjar bli ett lätt uttjatat tema... Point taken...
Men om man låter sig bli provocerad så matar man ju "trollen".
Hur länge ska vi låta den här jönsen hölla på med sina påhopp om att ramlösa är billigare än skumpa ?
Det är endast ett påhopp om man låter sig provoceras.
Ingen Champagnenörd borde ha problem med att andra talar illa om drycken. Det är väl bara gynnsamt om fler inte förstår storheten, då det blir mer över till de andra (dessutom kanske efterfrågan minskar vilket leder till lägre priser)?
Så i framtiden lägre prise för Bourgogne och Champagne och dramatisk högre pris för Cola Zero! Ser även fram mot fler negativa inlägg om Bordeaux.Det är endast ett påhopp om man låter sig provoceras.
Ingen Champagnenörd borde ha problem med att andra talar illa om drycken. Det är väl bara gynnsamt om fler inte förstår storheten, då det blir mer över till de andra (dessutom kanske efterfrågan minskar vilket leder till lägre priser)?
Japp, du har fattat grejen. Låt 2015 bli året då vi bashar Bordeaux!Så i framtiden lägre prise för Bourgogne och Champagne och dramatisk högre pris för Cola Zero! Ser även fram mot fler negativa inlägg om Bordeaux.
Kul, låter som ett intressant fredagsvin även för mig. Återkommer ikväll eller under morgondagen med en rapport.Råkade slinka in på SB Regeringsgatan på lunchen. Tänkte ju inte köpa något men kom ändå ut med två budget-Piemontesare:
2011 Poderi Aldo Conterno Langhe
2012 Pecchenino Dogliani Superiore Sirì d'Jermu
Frågade en i personalen om han visste vilka druvor som ingick i Conternon, men han visste inte, gissade dock på huvuddelen Nebbiolo. Kollade nu när jag var tillbaka vid datorn och vinet består av Freisa, Cabernet Sauvignon och Merlot. Hur coolt som helst, ska bli mycket spännande att prova! Dolcetton ska också bli kul, det är en druva som jag har upptäckt nu i samband med min "grundläggande" Langhe-provning med Munskänkarna.