Hejsan!
Här kommer 2 öre från Tokyo:
Jo, vi vet ju att du föredrar ung frukt ;-)
Att dricka vin på unga frukten blir man ju också rätt snabbt leds på.
—-> alla framastår ju som så väldigt snarlika i ... frukten.
...och då man scannar CellarTracker så drunknar man i amerikaner som verbalt kräker ur sig hur vidriga viner är som inte ångar av ung, ymnig, yppig fruktbombning.
Att dricka mogna och mer än mogna viner låter ju oss ta del av deras mognande personligheter. Det är ju så oändligt mycket mer givande att läsa Den Gamle och Havet än Hemingways tidiga skapelser. Hur många föredrar Beethovens 1:a eller 2:a symfonier?
Att få hem en låda av ett vin man älskar och öppna den första flaskan (på überfrukten) direkt är en magnifik njutning, och att sedan öppna en flaska varje halvår, år eller fem år (beroende på vin) är så inåt Hellwitte tillfredsställande. Och att dessutom ha förmånen att ha vänner man kan ge underbaringar till, det är en ynnest!
Att följa ett favoritvin från dess ymniga fruktiga stadium till dess att det släntrar utför tycker jag personligen är det största då det kommer till vinupplevelser. De flesta viner är ju ändå engångsskjut (ur ett feministiskt perspektiv) vilket gör att dem som spelar så stor roll att man är redo att handla in lådor HAR en särskild plats i hjärtat. Och således bör ges utrymme att gro, blomma, överblomstra och dö, med bonusen att man följer med på HELA resan
Mina 2 öre.
Just saying...