Mattias Schyberg
Administratör
Jag vill ju inte vara sämre och tänkte också bistå med lite empiriska studier i ämnet. Öppnade precis två vitrinsskåpslagrade Henkell Trocken med minst tio års lagring (hittar tyvärr ingen årgång) för att se hur flaskvariationen på detta plonk manifesterade sig. Två viner som förvarats på sämsta möjliga sätt dessutom, men med skruvkork.
Tycker dessa två exemplar ser ganska lika ut, dessutom är de lite lagom mogna med angenäma toner av nougat, tropisk frukt, citrus, bröd, sherry och ylle. Bubblorna försvinner nästan direkt, men syran och balansen är helt ok. Ganska snällt och mjukt med en gnutta sötma. Det har förmodligen aldrig smakat bättre även om det har lite mesig intensitet. Hittar inga nämnvärda skillnader mellan flaskorna. Båda är såpass drickdugliga att jag faktiskt kör lite bubbelfrukost.
82p?
Tycker dessa två exemplar ser ganska lika ut, dessutom är de lite lagom mogna med angenäma toner av nougat, tropisk frukt, citrus, bröd, sherry och ylle. Bubblorna försvinner nästan direkt, men syran och balansen är helt ok. Ganska snällt och mjukt med en gnutta sötma. Det har förmodligen aldrig smakat bättre även om det har lite mesig intensitet. Hittar inga nämnvärda skillnader mellan flaskorna. Båda är såpass drickdugliga att jag faktiskt kör lite bubbelfrukost.
82p?