StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
La Rochelle i Akasaka, 'Sanno'
Den 14 mars, 2014.
Restaurangen har ingen stjärna. Michelinfolket har aldrig ens varit där. Lade upp startern nyss, här kommer resten. Allt till tonerna av en mycket bra flaska av 1996 Chateau Leoville Barton, trots "lower neck fill".
Till ostbricka och efterrätt bjöd sommelieren oss på varistt glas sött rött vin från 2010 och AOC Maury. Skrev aldrig ned producenten. Men det var mycket ymnigt rött vin med utpräglad "fin-druvs-smak". Ännu extremt ungt. Bra syror, välbalanserat och se pass att hustrun drack det med välbehag.
Starter.
Fois gras på 3 sätt. Så inåt hela vittet underbart gott! Kreativt, finstämt... Men, var är Michelinstjärnorna?
Det lövtunna rödbetsjuice-chipset med liten dillkvist gifte sig med fois-gras-korven inlagd i "röd sås" på ett alldeles nytt sätt i min värld.
Grönsakssallad.
Hustruns val av fois gras.
HOTATE, pilgrimsmussla. Stor och från Hokkaido. Serverades i svampsoppa.
En grillad vit havsfisk med fast kött med tempura på SAKURA EBI (väldigt röda småräkor) ovan grönsakshack.
Min köttbit.
Hustruns köttbit
Tv har vi en ost med Guinness. Till Stilton gifte sig Maury...
Ett crêpe är aldrig fel.
Mignardises...
...nästa gång skall jag ta den mindre menyn...
Den 14 mars, 2014.
Restaurangen har ingen stjärna. Michelinfolket har aldrig ens varit där. Lade upp startern nyss, här kommer resten. Allt till tonerna av en mycket bra flaska av 1996 Chateau Leoville Barton, trots "lower neck fill".
Till ostbricka och efterrätt bjöd sommelieren oss på varistt glas sött rött vin från 2010 och AOC Maury. Skrev aldrig ned producenten. Men det var mycket ymnigt rött vin med utpräglad "fin-druvs-smak". Ännu extremt ungt. Bra syror, välbalanserat och se pass att hustrun drack det med välbehag.
Starter.
Fois gras på 3 sätt. Så inåt hela vittet underbart gott! Kreativt, finstämt... Men, var är Michelinstjärnorna?
Det lövtunna rödbetsjuice-chipset med liten dillkvist gifte sig med fois-gras-korven inlagd i "röd sås" på ett alldeles nytt sätt i min värld.
Grönsakssallad.
Hustruns val av fois gras.
HOTATE, pilgrimsmussla. Stor och från Hokkaido. Serverades i svampsoppa.
En grillad vit havsfisk med fast kött med tempura på SAKURA EBI (väldigt röda småräkor) ovan grönsakshack.
Min köttbit.
Hustruns köttbit
Tv har vi en ost med Guinness. Till Stilton gifte sig Maury...
Ett crêpe är aldrig fel.
Mignardises...
...nästa gång skall jag ta den mindre menyn...