Första besöket på:
Pellegrino
Gott? Mnjae. Faktiskt så illa att vi inte ens kommer ge dem en andra chans. Kemin uteblev fullständigt. Gästerna var jobbiga (ssk en tysk professor i kemi som mässade ljudligt, entonigt, oavbrutet...) och serveringspersonalen påträngande.
-Titta nu då kocken skär parmaskinka!
-Titta nu hur kocken manglar pastadeg!
-Titta nu hur kocken skivar italienska korvar!
-Titta nu då kocken blandar espresso...
-Jamen TITTA DÅ!
Maten var tyvärr också i klenaste laget. Obegripligt hur de fått sitt höga betyg på
Tabelog...
Vinlistan hade ett rikt geografiskt utspritt utbud av italienska no-names och en ok Brunello (CT 89,2p) för 1800kr (!) flaskan. Inga årgångar står utmärkta i vinlistan... Kanske en filial till SB?
Uppläggningarna var i full avsaknad av allt raffinerat eller visuellt välkomponerat. Detta kan ju oerhört enkelt lyftas några snäpp!!!
Oavsett vår sågning nu, så måste det understrykas att deras hembakta bröd är i absolut toppklass! Olika typer av foccaccia och ett "lantbröd" skapade stor vällust!
Visa bifogad bild 946
Lovande start med en perfekt oliv, en klutt bättre olivolja och en skiva Umbriskt bröd med nedmalda grisdelar i.
Visa bifogad bild 947
Fois gras m för mycket svartpeppar och florsocker, med en mer "kallfettig" karaktär än jag uppskattar och är bortskämd med.
Visa bifogad bild 948
Hustrun och jag dividerade länge över hur denna rätt bäst skulle komma till sin rätt. På bild. Knippe sparris tvärsöver mitten av tallriken, en klutt sås och väl yvigt riv av Grana Padano. Dessutom för salt och lite knepigt att äta med stora bestick..
Visa bifogad bild 949
Dagens höjdpunkt med bla japansk "parma". Med vin till denna tallrik, hade jag förlåtit sparrisrätten.
Visa bifogad bild 950
Fisk som levererade lika lite njutning som de månatliga torskblocken i skolbespisningen i Umeå anno 1976.
Visa bifogad bild 951
Ravioli med ostfyllning och en gnutta tryffel. Helt ok rätt med balanserade smaker, även om uppläggningen också här känns som ett face plant.
Visa bifogad bild 952
Åter känsla av skolmatsal. Vad ärtorna gör HÄR får man inget svar på.
Visa bifogad bild 953
Galet för salt kött...
Visa bifogad bild 954
Umbrisk vaniljglass (hur nu den kan tänkas skilja sig mot piedmontesisk), med cappucinopulver staplat på ett slags söta kakliknande stubbar. Här missade man inte. Uppläggningen ok men utan diplom och smakerna gav stor tillfredsställelse i all sin rustika närvaro.
Nej, inte värt att riskera BMI och hälsa för.
Fram med Sverkers soptunna!