This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Gurto skrev:Kloster Eberbach, Riesling, Spätlese, 2011 (först till kalkonbröst i röd curry-kokosmjölk, frästa minisparris, broccoli och vårlök med risnudlar och sen till morbier) Doftar honung, gula plommon, äpple och med värme och luft kommer dieseln fram. Rätt sött och endast ok syra.
Helt ok. Ingen van drickare av halvsött/halvtorrt men i rätt sammanhang funkar det. Mer syra hade varit önskvärt för att bära upp sötman. Går bra till thai-kycklingen och är ok till osten.
jocke skrev:Ska berätta en liten fantastisk historia. Ska försöka göra den kort. Förra fredagkvällen åkte jag till sjukan, hade fått mina blodproppar igen. En kompis följde med och efter sjukhusbesöket ville han bjuda på en öl så vi gick till ett ställe i centrala Linköping. När vi satt i baren så såg jag tre Selosse Initiale stå på ett bord innanför baren. Blev helt överraskad och var tvungen att fråga tjejen som är ansvarig för baren om de säljer Selosse. Hon berättade att hon hade hittat 9 st i källaren, stående och i lite för varmt och de köptes av restaurangchefen innan henne. De övriga 6 Initiale var döa?? som hon uttryckte sig. Jag frågade dock om de ville sälja dom. Japp men de är döa och du får pengarna tillbaka om de inte är ok. Visst, inga problem sa jag. Inget att förlora. Vad vill du ha för dom? 480 kr st sa hon. Blev så här glad . Då tar jag dom men ska åka iväg på söndag till Champagne så lägg undan dom till nästa helg.
Igår kom jag hem från Champagne. Kom hem sent, lite efter 23, men åkte direkt direkt till restaurangen med fru och ett par vänner.
Selosse Initial nr 1. Deg 5 okt 2006. Balanserad, väldigt äpplig, lite smörig. Små bubblor. Den bästa av de tre
Selosse Initial nr 2. Deg 5 okt 2006. Mineralig, hög syra, sprettig. Små bubblor. Gick absolut att dricka men inte lika bra som nr 1
Selosse Initial nr 3. Deg 5 okt 2006. Gick inte att dricka. Den var inte korkad och tror korken var tätt men här har kanske värmen gjort sitt.
Väldigt intressant att tre flaskor av samma cuvée hade utvecklats så annorlunda och ingen av flaskorna var döa, vad det nu innebär .
Tillslut frågade restaurangchefen om det var ok om hon tog 480 kr för flaskorna. Helt ok sa jag
Återkommer om min resa till champagne
jocke skrev:Savart Calliope 2008. En liten fruktbomb, mineralrik och smörig. Trevlig
+1!Martin Berggren skrev:Låter som Savart men var hittade du den? Jag har själv aldrig provat 2008 Calliope. Frédéric degorgerar 2007 i år.
Var en 2006, inte en 2008. Sorryjohan1279 skrev:+1!
Hur fick du tag på 2008 Calliope när han precis ska börja degga sina 2007or nu !?
Blev väldigt fundersam när det gällde 2006 eller 2008. Hade inte sparat flaskan och mitt självförtroende som brukar vara hårt som sten blev lite omtålig och så där kvinnligt ambivalent. Men basen är 2008 fick jag reda på häromdagen och inte 2006. Så nu är det utrett och klartjocke skrev:Var en 2006, inte en 2008. Sorry
Pratar vi fortfarande Savart Calliope ? Så är jag ledsen att rätta dig igen då det är ett 100% årgångsvin...alltså 2006jocke skrev:Blev väldigt fundersam när det gällde 2006 eller 2008. Hade inte sparat flaskan och mitt självförtroende som brukar vara hårt som sten blev lite omtålig och så där kvinnligt ambivalent. Men basen är 2008 fick jag reda på häromdagen och inte 2006. Så nu är det utrett och klart
Japp. Då får vi avsluta den lilla historia och säga att det är en 2006 men mailet jag fick från Frankrike och de jag köpte flaskorna ifrån säger 2008, men givetvis kan de ha fel. Mig spelar det ingen roll. Som en vän brukar säga till mig, jag släpper det och går vidare . Den var god och jag vet att det är ett årgångsvinjohan1279 skrev:Pratar vi fortfarande Savart Calliope ? Så är jag ledsen att rätta dig igen då det är ett 100% årgångsvin...alltså 2006