sunqan
Vinös
Javisst. Det är det senaste, neutraliserar TCA, men den måste vävas av korkull i månsken (nymåne). Lär ta 2 år att få den korrekt.Hoppla hoppla! Yllekorkskruv??
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Javisst. Det är det senaste, neutraliserar TCA, men den måste vävas av korkull i månsken (nymåne). Lär ta 2 år att få den korrekt.Hoppla hoppla! Yllekorkskruv??
Vadå vouvray blanc de blancs ?I tisdags så samlades finewines.se Västsverige centralt i Göteborg för att hålla Vinferno med bubbeltema. 11 st närvarade och inte ett öga var torrt när kvällen led mot sitt slut. Allt vin provades såklart blint med omröstning innan avtäckning samt innan vi börjat diskutera vinerna.
Vi röstade på bästa vin i varje flight och varje person fick rösta på 2 viner (röstningen är anonym). Nedan har ni redovisningen med lite personliga småkommentarer under spoilertagg.
Flight #1
- 2008 Camille Savès Champagne Brut Millésimé [4 pers topp två i flight]
- 2009 David Leclapart Champagne Cuvée L'Artiste [2 pers topp två i flight]
- NV Christian Bourmault Champagne Clos Bourmault [7 pers topp två i flight]
- 2009 Graham Beck "Premier Cuvee" Brut Blanc de Blanc [4 pers topp två i flight]
- 2010 Franck Pascal Champagne Brut Nature Sérénité [4 pers topp två i flight]
Löjligt jämn flight med en tydlig vinnare och därefter ruggigt jämt. Att ett sydafrikansk bubbel lyckas såpass bra för ett pris på 130 pix är bara att applådera, men vilket ruggigt bra vin nr 3 var (min favorit): Massor av krutig mineralitet, fet frukt, bra syra och lena drag av vanilj (91p). Vin nr 1 kom ut som god tvåa för mig med sydafrikanen hack i häl.
Flight #2 - @chambertin s flight
- 2009 Bernard Hatté Champagne Cuvée Millésime Benjamin [0 pers topp två i flight]
- 2008 Bernard Hatté Champagne Cuvée Millésime Benjamin [0 pers topp två i flight]
- 2004 Bernard Hatté Champagne Special Club [9 pers topp två i flight]
- 2002 Bernard Hatté Champagne Special Club [8 pers topp två i flight]
- 2000 Bernard Hatté Champagne Special Club [3 pers topp två i flight]
Ganska jämt mellan vin nr 3 och 4, men visst tusan var 3:an det absolut trevligaste vinet ur mitt perspektiv, med sin sanslöst fina balans mellan mognad och fräschör (91p) . Tvåa för mig var vin nr 4. Måste också passa på att tacka @chambertin för denna otroligt trevliga vertikal med ruggigt bra viner där det bästa (3:an) var ett av kvällens stora utropstecken för mig.
Flight #3 - Mogna
- 1999 Moët & Chandon Champagne Cuvée Dom Pérignon (tyvärr korkad) [1 pers topp två i flight]
- 1990 Paul Bara Champagne Grand Cru Brut (Millésime) [1 pers topp två i flight]
- 2002 Union Champagne de Saint Gall Champagne Brut 1er Cru Cuvée Vieilles Vignes [0 pers topp två i flight]
- 1996 R. & L. Legras Champagne Cuvée St. Vincent Blanc de Blancs Grand Cru [10 pers topp två i flight]
- 1996 Bollinger Champagne La Grande Année [8 pers topp två i flight]
- 1982 J J Renaud Vouvray Blanc de blancs [0 pers topp två i flight]
- 1992 Drappier Champagne Brut Carte d'Or [2 pers topp två i flight]
Fy bubblan vad häftigt med mogen Champagne! Nr 4 var ganska solklar etta, men nr 5 var inte långt efter. För egen del så var 4:an klockrent bäst med sin massiva nötighet (pinjenöt) och fina kalkstensmineralitet (93p) , men jag hade nr 7 som tvåa. Gillade främst den löjligt "järniga" smaken (som att suga på en rostig spik!) och den lite köttiga karaktären. Udda och kul.
Flight #4 Bonus
- 1966 Blandy's Madeira Sercial
- 1985 Firestone Vineyard Riesling Selected Harvest The Ambassador's Vineyard
Wow, vilken fucking underbar Madeira! Så jävla häftig och intensiv med en syra som går att hugga ved med! Rieslingen var inte dum heller, men såklart av enklare slag. Ekad Riesling, eller vad i helsike är det frågan om? Kul i vilket fall som helst och trots dill- och kräftspadstonen, hade det ganska tydlig druvkaraktär.
Nu hoppas jag att vi kan få ta del av lite smaknoter och kommentarer från alla de närvarade också (de som har tid och lust).
Fantastiskt trevlig kväll som vanligt. Ett extra stort tack till @Grapeskull som tar hand om oss så väl!
1999 Moët & Chandon Champagne Cuvée Dom Pérignon (tyvärr korkad) [1 pers topp två i flight]
Vadå vadå? Bubbel från Loire borde ju passa dig perfekt!Vadå vouvray blanc de blancs ?
osäker på om kan man skriva så ifrån AOC Vouvray, har aldrig sätt uttrycked BdB i Loire?Vadå vadå? Bubbel från Loire borde ju passa dig perfekt!
Så kan man också se det.Den som satte ett korkat vin som topp-två kan inte ha varit särskilt imponerad av de andra vinerna...
hade varit kul att prova! antar att de inte fanns mycke energi kvar i den? - berätta va du tyckte !Vouvray Blanc de blancs!
Visa bifogad bild 3192
Gillar man CB med ålder och uppskattar bubblor så borde man kunna gilla detta.osäker på om kan man skriva så ifrån AOC Vouvray, har aldrig sätt uttrycked BdB i Loire?
i övrigt har jag testat mycke bubbel som är gjort enligt den traditionella metoden men iprincip inget som är vidare bra.
Stendödhade varit kul att prova! antar att de inte fanns mycke energi kvar i den? - berätta va du tyckte !
Mycket champinjoner, honung, flinta, bokna äpplen och ylle. Lite mindre syra än champisarna, men inte direkt låg. Absolut vital och levande.hade varit kul att prova! antar att de inte fanns mycke energi kvar i den? - berätta va du tyckte !
Tycker väl det är generöst att kalla den vital, men var man har sin smak!Mycket champinjoner, honung, bokna äpplen och ylle. Lite mindre syra än champisarna, men inte direkt låg. Absolut vital och levande.
Mycket mognadstoner, men för mig så var den vital, dock inte ett dugg lik en Champagne, mer som ett stilla CB-vin.Tycker väl det är generöst att kalla den vital, men var man har sin smak!
Ramlösa är också ett fullt drickbart bubbelDet blev en trevlig avslutning på kvällen med en www.systembolaget.se/7688
Vad säger ni om denna? Är detta ett vin bland bottenskiktet eller är det ett ok mousserande?
Min referensram är inte så stor, men jag tycker att det är "gott". Stor skillnad på serveringstemperatur. När mamma bjuder på denna så är den alltid iskall och smakar ingenting. Nu när vi drack denna så lät vi den stå i rumstemperatur i 40 minuter innan vi korkade upp, och både min sambo och jag upplevde att den blev behagligare och tydligare i smaken.
Ramlösa är också ett fullt drickbart bubbel
@StefanAkiko har säkert andra knivskarpa förslag på cava
Louis Bouillot är helt okej för sitt pris, och defintivt roligare än Ramlösa. Finns gott om Champagne som lämnat mig betydligt mer besviken.Haha Fantastiskt!
Bra att ni kan vara ärliga med era kommentarer. Jag behöver bygga på mitt perspektiv så mycket som möjligt!
Nja de lär snart komma en heldrös med andra medlemmar som kommer hoppa på mig - 'att de minsann är ett bra bubbel'Haha Fantastiskt!
Bra att ni kan vara ärliga med era kommentarer. Jag behöver bygga på mitt perspektiv så mycket som möjligt!