Blev en tur till Eriks vinbar igårkväll med bl.a. sällskap av @ChristianB.
Drack följande i samma ordning.
2008 Pierre Péters Champagne Grand Cru l'Esprit
Jag passade på att ta ett glas på Eriks istället för att öppna en av mina egna flaskor. Ung som bara den, men redan nu fantastiskt god. Vidhåller att det är den bästa 2008:an jag druckit hittills och jag har höga förhoppningar på den här. Krämig i stil med ovispad grädde, mycket nöt och gula frukter. Fantastiskt! 92p
2007 István Szepsy Hárslevelu Király
Efter champagnen blev jag sugen på något annorlunda och klurade på något från Jura med florkaraktär, men landade till slut på den här gamle ungraren. Ganska obefintlig frukt i doften, mycket nötter och oxidativ ton. Mjuk, len och slät i munkänslan, och smakmässigt påminner den mycket om någon form av fruktig dessert med persikor och lag från konserverad ananas, lite vaniljglass och en massa rostade hasselnötter. Allt detta utan någon större sötma förstås. Jag gillar det. Annorlunda är vad jag ville ha och vad jag fick, mycket gott dessutom! 88p
2012 Philip Togni Cabernet Sauvignon Tanbark Hill
Sprängfylld med svartvinbär, grön paprika, lite röda syrliga körsbär och en underton av mint/mintchoklad. Jag hade gärna druckit den till ett bättre stycke kött då nästan blev för mycket på egen hand. Några timmar i en karaff hade inte gjort vinet något illa heller. 88p
Drack avslutningsvis en schysst 20 yr Williams & Humbert Palo Cortado som var mycket trevlig.
Eriks visar återigen vilken härlig oas det är mitt i Stockholm när man kan gå dit en lönefredag och inte behöva trängas axel mot axel med andra, utan istället insupa den härliga atmosfären, den grymma servicen och det fenomenala utbudet av vin på glas!
Drack följande i samma ordning.
2008 Pierre Péters Champagne Grand Cru l'Esprit
Jag passade på att ta ett glas på Eriks istället för att öppna en av mina egna flaskor. Ung som bara den, men redan nu fantastiskt god. Vidhåller att det är den bästa 2008:an jag druckit hittills och jag har höga förhoppningar på den här. Krämig i stil med ovispad grädde, mycket nöt och gula frukter. Fantastiskt! 92p
2007 István Szepsy Hárslevelu Király
Efter champagnen blev jag sugen på något annorlunda och klurade på något från Jura med florkaraktär, men landade till slut på den här gamle ungraren. Ganska obefintlig frukt i doften, mycket nötter och oxidativ ton. Mjuk, len och slät i munkänslan, och smakmässigt påminner den mycket om någon form av fruktig dessert med persikor och lag från konserverad ananas, lite vaniljglass och en massa rostade hasselnötter. Allt detta utan någon större sötma förstås. Jag gillar det. Annorlunda är vad jag ville ha och vad jag fick, mycket gott dessutom! 88p
2012 Philip Togni Cabernet Sauvignon Tanbark Hill
Sprängfylld med svartvinbär, grön paprika, lite röda syrliga körsbär och en underton av mint/mintchoklad. Jag hade gärna druckit den till ett bättre stycke kött då nästan blev för mycket på egen hand. Några timmar i en karaff hade inte gjort vinet något illa heller. 88p
Drack avslutningsvis en schysst 20 yr Williams & Humbert Palo Cortado som var mycket trevlig.
Eriks visar återigen vilken härlig oas det är mitt i Stockholm när man kan gå dit en lönefredag och inte behöva trängas axel mot axel med andra, utan istället insupa den härliga atmosfären, den grymma servicen och det fenomenala utbudet av vin på glas!