Gurto
Medlem
Jag önskar med hela mitt hjärta att herrarna @Mattias S och @Gurto hade haft rätt, för då hade nämligen Petrus och Angelus kostat under tusenlappen
Förstår inte din slutsatsen av mitt resonemang
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Jag önskar med hela mitt hjärta att herrarna @Mattias S och @Gurto hade haft rätt, för då hade nämligen Petrus och Angelus kostat under tusenlappen
Ni måste börja dricka bättre Bdx, det är uppenbart. Att förväxla Merlotbaserad Bdx med Sangiovese låter oroväckande...
Faktum är att ingen annan i sällskapen som varit med under otaliga blindprovningar i flera länder heller har förväxlat dessa två. Det har helt enkelt aldrig hänt. Kan det vara den salta luften i Götet och Linköping som stör ut smaklökarna? Fordons- och flygindustrin?
Det märks att du är på bråkhumör. Inte lätt att överbevisa dig skriftligt på nätet, men ser framemot att testa det empiriskt nästa gång vi ses. Det kommer att bli väldigt kul och intressant.Ni måste börja dricka bättre Bdx, det är uppenbart. Att förväxla Merlotbaserad Bdx med Sangiovese låter oroväckande...
Faktum är att ingen annan i sällskapen som varit med under otaliga blindprovningar i flera länder heller har förväxlat dessa två. Det har helt enkelt aldrig hänt. Kan det vara den salta luften i Götet och Linköping som stör ut smaklökarna? Fordons- och flygindustrin?
Inte bråkhumör men rethumör.Det märks att du är på bråkhumör. Inte lätt att överbevisa dig skriftligt på nätet, men ser framemot att testa det empiriskt nästa gång vis ses. Det kommer att bli väldigt kul och intressant.![]()
Man måste ju få retas.Nu utesluter jag inte att jag skulle kunna ta fel i en blindprovningar men poängterar än en gång att jag tycker det finns likheter, inte att vinerna är helt lika - för skillnader finns det absolut (som jag också nämnt). Går det en släng av katergoriska sjukan i hufvudstaden?
![]()
Pinot och Sangiovese kan vara förväxlingsbara om det är en sparsamt ekad, traditionell, Chianti. Har dock aldrig själv fallit i just den fällan. Kanske kan vi dubbeltesta varann?Inte bråkhumör men rethumör.
Ser fram emot lite blind Bdx mot Sangiovese. Tror fler kommer att ha svårt med Pinot-Sangiovese än Bdx-Sangiovese. Men men. Vi provar!![]()
Man måste ju få retas.![]()
Rent generellt så köper ju konsumenterna av Bdx från högra flodbanken en viss stil som de gillar, och törsten verkar inte kunna släckas med Sangiovese (som är en helt annan stil, ergo). Röttorps resonemang, där han nämnde "Toscana-Bdx", är ju extra virrigt eftersom det faktiskt finns "Toscana-Bdx" från Bolgheri. Även Merlotdominerad sådan. Och där har vi en helt annan prisutveckling än för Sangiovese från Toscana.Förstår inte din slutsatsen av mitt resonemangLikheter är inte samma sak som "samma sak" och jag har aldrig hävdat att Sangiovese kan nå upp till samma kvalitet som de absolut bästa Merlordominerade Bordeauxerna.
Sangiovese är sur tomatplanta
Instämmer! En mycket trevlig och matvänlig Chianti Classico.La Porta di Vertine Chianti Classico 2012 (tomatbrässerad fläskkarré med parmesangratinerad aubergine)
Doft: Mörka körsbär, svarta vinbär och hallon med tydliga ekfatstoner med ceder och blyerts, torkade örter (oregano, mynta, dragon) och löv, animaliska inslag av lufttorkad skinka samt en del jordiga inslag.
Smak: Bra koncentration av mörk men frisk, syrlig frukt, tydliga fatinslag med trevlig örtig kryddighet. Rejäla tanniner.
Mycket gott vin! Dricker inte mycket Chianti annars men detta ger mersmak - tenderar att tycka att Sangiovesebaserat har mycket gemensamt med Bordeaux fast med en lite friskare och syrligare profil. Kräver mat nu pga sina ungdomliga tanniner. Tror detta kan åldras fint. 89p
Passade mycket bra till maten.
Ja, gudarna ska veta att iaf jag har svårt att skilja Brunello och röd Bourgogne från varandra. Ingen doft, smakar intet och lite bleka i färgen.Tror fler kommer att ha svårt med Pinot-Sangiovese än Bdx-Sangiovese. Men men. Vi provar!![]()
Jag är nog lite snål än så länge, sen har jag inte druckit så mycket Pinot Noir och speciellt inte från nya världen, så jag har inte vett att uppskatta stilenJag tycker du var lite snål...
Men vad fasen, du ska ju sätta det betyg som du tycker att vinet förtjänar. Det är dina pengar och ditt betygssystem.
Absolut. Den enda på vita sidan som står upp mot tomat på samma sätt är Sauvignon Blanc.Är väl den syran som gör att Sangiovese passar så bra till rätter med tomatsås för övrigt.
Det är väl en gemensam nämnare på Södermalm, att all högre kultur (i detta fall röd Bourgogne) avfärdas. Det ska vara tatueringar, grova limpor, kängor tillverkad av en grävskopefabrikant, grova lågtempade köttslamsor i bröd. Och framförallt låg bildning.Ja, gudarna ska veta att iaf jag har svårt att skilja Brunello och röd Bourgogne från varandra. Ingen doft, smakar intet och lite bleka i färgen.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Aj! Mitt besserwissersinne pinglar starkt när du skriver Riscasoli/Fonteratoli...Prova Riscasoli/Fonteratoli och en enklare bdx för runt två hundra pix och återkom. Det är absolut lätt att ta fel.![]()
Eftersom det är fult att sparka på den som ligger avstår jag från att nämna något om Kungsholmens brist på nerv, puls och utmärkande dragDet är väl en gemensam nämnare på Södermalm, att all högre kultur (i detta fall röd Bourgogne) avfärdas. Det ska vara tatueringar, grova limpor, kängor tillverkad av en grävskopefabrikant, grova lågtempade köttslamsor i bröd. Och framförallt låg bildning.![]()
Eftersom 95% av alla som bor på Södermalm är inflyttade bonnläppar ska man egentligen inte tilltala södermalmsbor (om de inte är tjänstefolk), men jag antar att du till skillnad från dina grannar är 100% stockholmare och av någon anledning hamnat snett i livet. Jag känner med dig, bland alla Virtanen (Motala), Bengan Ohlsson (Östersund), etc in absurdum, och till och med Slas som försökte så hårt med sin accent trots att han kom från Norrköping.Eftersom det är fult att sparka på den som ligger avstår jag från att nämna något om Kungsholmens brist på nerv, puls och utmärkande dragVidare är ju varenda jävla tatuerad hipstersommelier på denna lilla holme jag bebor självutnämnd bourgognenörd så visst händer det att man överväger exil.
(Men förresten - Caterpillar, när syntes senast sådana skor inomtulls???)
Det var bara helt enkelt ett jädra bra vin!Jag höll på att trilla av stolen. 91p ??? Till en Beaujolais? Intog du annan centralstimulantia innan du öppnade flaskan?
När Fan blir gammal blir han religiös...
Har personligen aldrig fått någon riktigt bra Calem i glaset...Från förra helgen men bättre sent än aldrig:
1985 Cálem Vintage Port
Dekanterad fyra timmar. Färg åt det roströda hållet. Väldigt lite fällning. Mycket trevlig doft av röda bär och viss mentol. Smaken dominerad av mentol med nämnda bär vid sidan om. Kanske låter lite obalanserat men var riktigt gott. Om man gillar mentol förstås. Det kändes inte som att det fanns någon oförlöst potential i vinet även om det nog klarar att ligga lite till.