Inte idag men tidigt i våras, apropå diskussionerna i tråden
Låt oss dela en pava över nätet - juli 2016 om ekad chablis.
Visa bifogad bild 7552
@Hans Artberg skrev i sitt
januaribrev om
2014 Les Bouchardes från Romain Bouchard så här:
Blint 17/12: "Krispig 'mineral', ren ung Chardonnay (Chablis?)..."
Inte dåligt om en petit chablis att betecknas som en chablis av Hans!
Min hustru hade mig ovetande beställt 4 flaskor och efter att ha druckit en flaska så beställde vi genast en låda till.
2014 Les Bouchardes, som enligt uppgift har legat på sin jästfällning i ståltank i 6 månader, har en kvalitetsnivå som en bra chablis väl värd pengarna, för att inte använda det förbjudna f-ordet. Jag hade gärna köpt många fler men det lilla partiet försvann för snabbt.
Visa bifogad bild 7554
Samtidigt beställde jag 2 flaskor
2011 Chablis Vau de Vey 1er Cru från samme producent.
När de kom ringde de från butiken och sa att de hade fått en flaska 2011 och en 2013 och frågade om jag ville ha dem. Tja varför inte, en liten minivertikal.
Visa bifogad bild 7555
2011 Chablis Vau de Vey 1er Cru var mycket elegant fatbehandlad och den kunde mäta sig med många mer kända producenter.
Visa bifogad bild 7553
2013 ska vi tala tyst om. Nya fat? Vad vet jag?
Under alla omständigheter är Romain Bouchard en spännade vinmakare som det är värt att hålla ögonen på.