Trådskapare
Anders Landström
Medlem
Kunde naturligtvis inte hålla mig utan vi började kvällen med en magnum av Le Clos Cazals 2002. Enorm doft redan när jag öppnade flaskan. Har aldrig kännt så mycket mineral både i doft och smak, som i denna, men inte den vanliga kritan utan granit. Passade ju bra ute på Koster! Fortfarande väldigt ung med massor av syra och mycket komplexitet, som väntar på att utvecklas. På slutet efter lite värme en doft av lakrits. Till förrätt naturligtvis min favorit, Kalix löjrom, jag är ju en enkel man. Varmrätten var rulader av rödspätta på en bädd av färsk spenat med fyllning av morot och purjolök och med chablissås. Fantastiskt gott. Sköljdes ner med massor av chablis. Till tolvslaget drack vi kaffe med Bortran Solera 1893, en mindre söt lillebror till Ron Zacapa.
Hummern hämtade vi idag på väg hem och delade på en ikväll och sparar en till fredag kväll.
Visa bifogad bild 439
Snyggt inlägg nummer 1000 i det här ämnet.