Visa bifogad bild 11944
Fredagens pizzaviner (en blodig biff hade nog passat bättre):
2007 Tahbilk Shiraz Museum Release: doft av varm vinbärsbuske, både svarta och röda, ek och röda prince. Massiv frukt med svarta vinbär, eukalyptus, vanilj, mandel och sötlakrits. Örtigt, pepprigt med en charmig sälta. Lång eftersmak. Perfekt moget, blir nog aldrig bättre än så här. Mer drag av jänkar-cab än syrah.
90p (hade kanske blivit mer om vi hade provat blint och med en annan referens)
2006 Penfolds Shiraz St. Henri: doft av cigarr och grillad entrecöte. Koncentrerad frukt med plommon och choklad. Massor av svartpeppar, tobak och viol, svalt och elegant. Animaliska toner med läder och rått kött. Inne i ett drickfönster, men här hemma är vi inte överens om den ska lagras längre eller inte. Ett helt annat vin än Tahbilk, ingen tvekan om vilken druva det här är.
93p