Så då var det äntligen min tur!
2005 Domaine du Pegau Réservé
När jag dekanterade så tänkte jag "jäklar vad svart det är" "ser ut som Escombro" Den direkta doften är stall och brett
Verkar lovande
. En timme väntade jag innan jag smakade. Doften nu lite mindre brett. En mognadsdoft finns i bakgrunden, stall + lite nejlikakrydda (tror jag). Smaken är söta plommon, kryddigt, fylligt (frugan säger "känns lite lätt"
). Märker inte mycket av eken och alkoholen finns lite i den ngt beska eftersmaken. Inget som stör dock. Sötman påminner lite om garnacha-sötman från Alto Moncayo vilket jag gillar. Farhågan som jag ser är att yngre upplagor kanske känns FÖR söta? Time will tell. Tanniner finns men de är finkorniga och syran är väl balanserad. Ett förbaskat trevligt vin är det. Upp på min 10-måste lista kommer det utan tvekan. Gillar skarpt stilen
Med svårighet sparades ett halvt glas till ryggbiffen med potatisgratäng som den fö matchade perfekt
92p för denna. Snart dax för 2009.