Hemma hos föräldrarna. Födelsedag i morra. Hade med tryffel och färska pasta till kvällen.
Fadern letade lite extra i källaren...
Först ut gammal favorit.
Bonnarie 1998.
Konserverad citrus. Svamp. Bröd och olivspad i näsan.
I munnen är det moget men syran har fortfarande befälet. Smörstekt svamp. Rostat... allt! Rostfritt stål och oliver med... mango? Mjukt, moget och vidöppet dricksfönster men håller många år till!
92p
1998 är ett j***a bra år i Champagne, det är bara att inse!
Scavino Barolo Riserva Rocche dell'Annunziata 1996
Här är det bara att kapitulera också för en Barolotvivlare som jag...
Mogna körsbär och svartpeppar i näsan. Äpple och mörk choklad. Halm och lakrits.
I munnen är det fortfarande ordentliga tanniner, detta kommer leva lääänge till, men helt klart drickfärdigt. Strama körsbär. Sval frukt och ek. Rostad tobak. Svarta oliver. Sojasås. Mörk choklad.
Detta är mums!
93+p
Fonseca Vintage Port 1970
Körsbärs- och hallonlikör i näsan. Marsipan. Kanel.
I munnen är det... såklart helt moget. Russin och röda bär. Likör-feeling. Diskret ek. Mandlar, läder och... muskot. Dock tror jag kroppen har magrat lite och alkoholhettan tar snabbt över. Känns som denna sett lite bättre dagar.
Fortfarande en jäkla god port men föredrar 1977 före denna!
90p
Visa bifogad bild 19302