This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Firade en god väns födelsedag med en spontanare nere på Grappe, tack @Keen för den smarriga Selosse Rosén.
Vad kan man säga. Det är ett sjukt gott vin.
Visa bifogad bild 931
Per muttrade om 2012. Minns ej månad.Har du en aning om när vinet vad degat?
Låter som en fantastisk provning! Förstår att Winston blev kvällens vin! Även om den bör haft tuff konkurrens från VVF 2000 och Comtes 95! Den sistnämnda har jag inte druckit sedan 2007 - den borde väl vara mogen och fin nu?
Var det Les Crayères från Marguet?
Härligt!Comtes 1995:an var helt underbar. Jag har inventerat min källare den här veckan och hittade fyra Comtes 1995or varav en kommer att få följa med till Manila för konsumtion inom några veckor.
Ja, Leclerc-Briant har också en vingårdschampagne som heter Les Crayères - en mycket trevlig sådan - men jag syftade på den här:Les Crayères görs väl av Leclert-Briant? Det vi drack var vanliga årgångsvinet från Marguet. Marguet Vintage 2008 Grand Cru Brut.
Fick chansen att prova lite fantastisk Barolo & Barbaresco från 90-talet på fredagkvällen. Alla vinerna provades blint.
Visa bifogad bild 864
Jag är tyvärr böjd att hålla med; köpte den i början på mars och provade den något senare, minns inte riktigt när... Tyvärr var det som du säger att upplevelsen kändes både spretig och tunn. Min tanke var väl mer "obalanserat frisk" än "sur", men det är ju att klyva hår.Fick denna rekommenderad. Jag rekar inte... Obalanserad till tusen. På gränsen till "sur"..
Någon annan?Visa bifogad bild 934
Under 300 kr finns det med all säkerhet trevlig Bggne, men det kanske är lite mer sällsynt! Jag köpte som tur var bara en flaska, men å andra sidan kanske jag ångrar mig när någon beläst filur på det här forumet upplyser oss om att vinet i fråga är lysande om +5 år.Det är som sagt hårklyverier. Kanske inte finns bra Bg under det "klassiska" 300:-?
Gick för att köpa 2010 bg, men kom hem med tre flaskor av detta..
besviken..
Nu är jag långtifrån känd för att vara en person som tålmodigt väntar särskilt länge på att viner skall mogna, men mitt motto är: Trist vin som ungt - mest troligt trist som moget. Det är ju inte direkt magi som sker i källaren, men visst, ett obalanserat vin kan många gånger rättas till samt så blir det vanligtvis mer komplext med tiden (lite som kasst som ungt, acceptabelt som moget). Tar dock lång tid att få reda på vad som är rätt.Jag köpte som tur var bara en flaska, men å andra sidan kanske jag ångrar mig när någon beläst filur på det här forumet upplyser oss om att vinet i fråga är lysande om +5 år.
Janvier, juin eller juillet?Tror det var januari 2012. Nåt på j iallafall, men min franska är obefintlig så kan vara vadsomhelst. Ruskig god iallafall.
Titta noga alla!Jag är tyvärr böjd att hålla med; köpte den i början på mars och provade den något senare, minns inte riktigt när... Tyvärr var det som du säger att upplevelsen kändes både spretig och tunn. Min tanke var väl mer "obalanserat frisk" än "sur", men det är ju att klyva hår.
Kanske var det en för ung flaska, men jag tyckte nog jag gav den ordentligt med tid i karaffen...
Jorå. Till och med på det patetiska Monopolet. Esmonins Clos Prieur '12.Kanske inte finns bra Bg under det "klassiska" 300:-?
Ahmen, jårmen, hurwel... Åååh... Nämen!?! VAH?Nu är jag långtifrån känd för att vara en person som tålmodigt väntar särskilt länge på att viner skall mogna, men mitt motto är: Trist vin som ungt - mest troligt trist som moget. Det är ju inte direkt magi som sker i källaren, men visst, ett obalanserat vin kan många gånger rättas till samt så blir det vanligtvis mer komplext med tiden (lite som kasst som ungt, acceptabelt som moget). Tar dock lång tid att få reda på vad som är rätt.
Nä, jag satsar då hellre på vin som är riktigt bra i sin ungdom, men som är lite oslipat, för att med lagring uppnå nästintill perfektion. Resten känns mest som spekulation och önsketänkande i min värld. Detta skriver jag fullt medveten om att det kan vara fel.
Nu är jag långtifrån känd för att vara en person som tålmodigt väntar särskilt länge på att viner skall mogna, men mitt motto är: Trist vin som ungt - mest troligt trist som moget. Det är ju inte direkt magi som sker i källaren, men visst, ett obalanserat vin kan många gånger rättas till samt så blir det vanligtvis mer komplext med tiden (lite som kasst som ungt, acceptabelt som moget). Tar dock lång tid att få reda på vad som är rätt.
Nä, jag satsar då hellre på vin som är riktigt bra i sin ungdom, men som är lite oslipat, för att med lagring uppnå nästintill perfektion. Resten känns mest som spekulation och önsketänkande i min värld. Detta skriver jag fullt medveten om att det kan vara fel.
Säger du det så tänker jag inte säga emot, men själv så känner jag inte direkt någon anledning att lagra ett vin som smakade apa vid inköp. För inte är det väl så att det är just de vin som smakar apa som blir goda efter lagring?Nej, jag håller inte riktigt med dig här. Många är de viner som man kan kalla både "surt" och "obalanserat friskt" som ovan och som jag sammanfattat i mina privata taste notes på CT som "I dagsläget ett jävla survin.", och som bara 1-2 år senare har blivit helt andra och mycket njutningsbara viner. Ibland kan det kännas som det faktiskt ÄR lite magi som händer i källaren
Jag har aldrig påstått att det inte händer saker med lagring, men om det inte finns potential i ungdomen så finns det ingen anledning att hoppas på underverk (magi) vid lagring.Ahmen, jårmen, hurwel... Åååh... Nämen!?! VAH?
Nu får jag viscerala känslor.
Är det så här det känns för @Skumpagne då jag beskriver mina erfarenheter, dvs att det i mitt anspråkslösa liv går lika bra med Cava?
På CT finns det ett gäng (många är amerikaner) som jag ibland kan uppfatta som fruktknarkare. Ibland också att jag försynt i mitt stilla inre kan tänka mig andra epitet, men dessa håller jag för mig själv. Vill ju ogärna kalla människor för ignoranta (eller värre) bara för att deras smak och erfarenheter skiljer sig från min smak och mina erfarenheter.
Jag kan väl tycka att det som händer med vin som mognar är större än Jesus påstådda mirakler (utom möjligtvis vatten till vin, men det kanske var då som Beaujolais Nouveau kom till? Eller första BiB:en på lerkrus?) iom att det rent praktiskt-faktiskt-empiriskt sker makalösa under och mirakler. Jmf tex ung Moulin Touchais med en som fått 50 år på nacken så är du i mål.