merlotsmile
Medlem
Ja verkligen ... man blir ödmjuk och mild när man får möjlighet att prova drycker på den nivån <3
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Drack ett märkligt men trevligt vin häromveckan, fick det serverat blint av Norda Bar & Grills eminenta sommelier, @Jimmy Örnewald.
Mina intryck: Komplex, stor och sötfruktig arom med blandade bär och frukter. Salmiak, peppar och vanilj blandas med chark, gummi och rök. Gott och annorlunda, till och med unikt i sin stil. Smaken var fyllig och mustig med rimlig syra och mjuka söta tanniner.
Min gissning landade i USA och mest troligt syrah-baserat, vilket jag nog nästan var beredd på att ta gift på att det var rätt. Pepparn och charken var anledningen. Tyvärr fick jag bita i gräset och se mig helt bortkollrad, Zinfandel var huvuddruva, möjligen med en skvätt Petit Sirah. Där ser man. Trodde dessutom att det var ett riktigt kostsamt vin (vågar inte säga hur mycket jag gissade på, men klart över det pris som var aktuellt i alla fall), men strax över 150 pix kostade det. Riktigt bra och flörtigt, syndigt gott som en bra dessert. Efter en stund i glaset och medan jag slickade mina sår efter bortkollringen så insåg jag att det kanske var lite väl flörtigt, då på ett sätt där man nog tröttnar en aning efter första intrycket har lagt sig. lite Hollywood-rulle på något vis.
För er som inte redan har tröttnat på att läsa, vinet var detta:
Visa bifogad bild 924
2012 Predator Old Vine Zinfandel, Lodi, Kalifornien
Svårt vin att rekommendera till en utstuderad vinnörd, men får ni chansen att testa det så tveka inte. Lite av en vattendelare kan jag tänka mig, men är man skraj för restsötma skall man absolut hålla sig borta.
SV: Idag dricker vi
Predator, old vine Zinfandel, Lodi, USA, 2010 (burgare med majskolv) Doft av torkade körsbär, bränd ek, rök, rökta charkuterier, kakao. Smak av syltiga körsbär, trä, lite tanniner - bara lite träig strävhet. Eldigt. Viss beska.
Inte någon höjdare alls. Syltig fruktbomb med för mycket bränd ekighet och för mycket alkohol. Överdrivet på alla sätt och vis.
Detta vin kanske inte alls passar på detta forum. Valde ändå att ta med mina noteringar för att det var så speciellt - förvisso på ett negativt sätt men lämnar en åtminstone inte oberörd. Flickvännen klarade inte inte mer än två klunkar pga av den träiga beskan. Jag upplevde förvisso inte beskan lika överdriven men gott var det inte.
Riesling, von der Fels, Keller, Rheinhessen 2012
Lite av en besvikelse, lite trött syra och för lite flinta och petroleum. Smakade mer Chardonnay än Riesling. Dracks till pilgrimsmussla, funkade helt ok.
Riktigt kul tycker jag. Aquired taste av olika slag är alltid intressant. Detta vin tog mig verkligen helt på sängen. Helt unikt i sitt uttryck. Jag gillar udda upplevelser, detta var just en sådan. Sen kan ju udda bara vara dåligt också, men det är en annan femma.Där vattnet delas rinner jag nog åt annat håll än dig, gällande detta vin
Jaaa, jag vet, jag tillhör skaran som inte är förtjust i denna typ av sötma och hög alkohol
Vi är ju åtminstone överens om att vinet var speciellt och våra beskrivningar var inte helt olika varandra.
Moulin Touchais brukar vara trevlig, tycker jag, men gillar de som har lite mer botrytis bäst, vilket inte alltid är fallet. Just denna årgång har jag inte testat men -00 var riktigt bra sist jag testade.
Ja ja, nu överdriver du nog lite. Detta vin var helt ok, men inte fantastiskt. I ett sammanhang med mer eller mindre ruggigt trevliga viner så räcker inte det.
L'Alchimiste är utan tvekan en mycket speciell champagne, men jag gillade 04:an när jag drack den i december.Ja det var synd att man inte kunde vara med.
Har bara provat l'Alchimiste en gång och har extremt svårt för den efter det. En av de märkligaste skumpor jag någonsin provat. Vad jag känner till ska David slutat med den och gör något annat med de druvorna. Kommer inte ihåg exakt vad men det lär någon annan på forumet fylla på med inom kort hoppas jag.
Ja, MT undviker generellt botrytis, men jag tycker det finns där ibland ändå. Sent skördade druvor, en viss del säkerligen botrytisangripna. Årgång 2000 var definitivt en sådan där jag misstänker detta.MT undviker väl normalt sett botrytis (bara, helst, väldigt mogna druvor)?@Matlen
Inga problem. Att tycka olika är mer givande än att vara överens. Viktigast är att ha så högt i tak som möjligt och på så vis undvika bullshit. När det gäller mig som person så ligger min tolerans klart högre än våra små meningsskiljaktigheter.
Kör på! Vi är ju på ett vinforum för att diskutera och dela våra tankar om vin, inte smeka varandra och ständigt vara överens. En smocka här och där har väl ingen dött av...
Låter som en fantastisk provning! Förstår att Winston blev kvällens vin! Även om den bör haft tuff konkurrens från VVF 2000 och Comtes 95! Den sistnämnda har jag inte druckit sedan 2007 - den borde väl vara mogen och fin nu?Befinner mig i Stockholm den här veckan och hamnade på en trevlig provning på Grappe igår:
Marguet 2008
Leclapart l'Artiste 2004
Winston Churchill 1996
Bollinger VVF 2000
Comtes 1995
Leclapart l'Alchimiste 2004
Allt serverades blint och det var kul att höra kommentarerna kring VVF:en. "Det här måste vara en 80-talare", "Nej, jag tror inte ens att det är 90-tal", "Kan det vara en cuvée eller en blanc de blancs?".
Kvällens vin för mig var Winston Churchill medan kvällens lågvattenmärke var l'Alchimiste som doftade T-röd och var helt odrickbar (utan att vara defekt!).
Smockor var nog väl dramatiskt, men då det är så harmlöst så behövdes det hela piffas upp en aning...samt att jag fick använda den här:Var inte ens menat som smockor av något slag, varken stora eller små Håller med; inte ska vi sitta här och bara hålla med varandra (...nu höll jag med om att man inte ska hålla med - paradoxalt)
Men fan vad det stör mig att jag inte kommer på namnet på Loire-vinet! Namn på bra viner brukar normalt sett etsa sig fast ...jag lovar att återkomma med det som tips så fort min hjärna väljer att plocka fram minnet. För det var ett riktigt trevligt vin.
Kanske var det därför du kom ihåg Predator Old Vine Zinfandel?Namn på bra viner brukar normalt sett etsa sig fast
Smockor var nog väl dramatiskt, men då det är så harmlöst så behövdes det hela piffas upp en aning...samt att jag fick använda den här:
Wild shot...Pierre Bise? Mycket trevlig producent som jag druckit många söta varianter av.
Kanske var det därför du kom ihåg Predator Old Vine Zinfandel?
Välkommen ut ur garderoben! Jag har allt sett dig lurka omkring, kul att du tog steget och postade ett inlägg. Vinet har jag inte testat, men det låter gott.Nu har jag tjuvläst här på forumet tillräckligt länge & haft stort nöje över era dialoger & samlade kunskap. Men utan att bidra alls - så nu är det dags!
Ett vin som var så jäkla mycket bättre än jag hade förväntat mig, visst blir man glad?
2009 Pine Ridge Vineyards, Stags Leap District - Cab of course
Mycket smidig, balanserad Cab, helt klart tillgänglig & drickvänlig - en fin kryddighet & större toner av Björnbärsfrukt än Svarta Vinbär i munnen, tanninerna är mjuka & kroppen välsvarvad - Ekfat & 15% alkohol var inget som störde någonstans.
Jag har varit glad resten av dagen
Frukostvin: alltså som Champagnefrukost, men lite mer umpa-umpa Är du också månne från Norrland?Nu har jag tjuvläst här på forumet tillräckligt länge & haft stort nöje över era dialoger & samlade kunskap. Men utan att bidra alls - så nu är det dags!
Ett vin som var så jäkla mycket bättre än jag hade förväntat mig, visst blir man glad?
2009 Pine Ridge Vineyards, Stags Leap District - Cab of course
Mycket smidig, balanserad Cab, helt klart tillgänglig & drickvänlig - en fin kryddighet & större toner av Björnbärsfrukt än Svarta Vinbär i munnen, tanninerna är mjuka & kroppen välsvarvad - Ekfat & 15% alkohol var inget som störde någonstans.
Jag har varit glad resten av dagen
Igår drack jag en flight äldre portvin .
1. Vintage 1994, Quinta do Passadouro, Niepoort
2. Vintage 1984, Primes, Messias
3. LBV 1964, Burmester (bottled 1969)
4. Colheita 1967, Kopke (bottled 1998)
5. Vintage 1944, Croft
6. Verdelho 1954, Vinhos Vinhos Justino Henriques (bottled 1998)
7. Vintage 1934, Ferreira
8. Boal Solera 1864, Gran Cama do Lobos, Blandy's
9. Vintage 1944, tappad av George Thienpont, Etichove Belgium (eventuellt Sandeman)
10. Vintage 1924, Ramos Pinto