Patrik Sellin
fd Innertällmo Bryggeri
Det här var en klar kandidat för ombesiktning:
Då:
"93067 Hirschenreyn Weingut Zillinger 2023 269 kr 480 flaskor
N: Jord, citron, pomerans, banan och papaya.
M: Banan, aprikos, papaya och citron. Tungt med fet tropisk frukt och hög syra. Ingen av mina favoritdruvor, men det här är riktigt kul! 89-91p"
Nu:
Hittar ingen papaya i doften, däremot finns det snäckskal. I smaken är det mer gula äpplen istället för aprikos och massor av färsk ananas istället för papaya. Det finns också snäckskal och en viss mjölkighet och det var kanske den som styrde in mig på papaya förra gången? "Tungt med fet tropisk frukt och hög syra" är dock helt korrekt. På flaskan står det att det kan finnas spår CO2 och att man bör dekantera. Det stämmer och jag rekommenderar ganska lång dekantering - 30 minuter räcker inte. Bästa Grünern jag har testat? Kanske, tillhör i alla fall topp två. Jancis gav 17 och Suckling 94, riktigt där är inte jag, men 91 får det nog bli med lite tid i glaset.
Då:
"93067 Hirschenreyn Weingut Zillinger 2023 269 kr 480 flaskor
N: Jord, citron, pomerans, banan och papaya.
M: Banan, aprikos, papaya och citron. Tungt med fet tropisk frukt och hög syra. Ingen av mina favoritdruvor, men det här är riktigt kul! 89-91p"
Nu:
Hittar ingen papaya i doften, däremot finns det snäckskal. I smaken är det mer gula äpplen istället för aprikos och massor av färsk ananas istället för papaya. Det finns också snäckskal och en viss mjölkighet och det var kanske den som styrde in mig på papaya förra gången? "Tungt med fet tropisk frukt och hög syra" är dock helt korrekt. På flaskan står det att det kan finnas spår CO2 och att man bör dekantera. Det stämmer och jag rekommenderar ganska lång dekantering - 30 minuter räcker inte. Bästa Grünern jag har testat? Kanske, tillhör i alla fall topp två. Jancis gav 17 och Suckling 94, riktigt där är inte jag, men 91 får det nog bli med lite tid i glaset.