Mattias Schyberg
Administratör
Gårdagens röda blindtjut serverat av frun.
Jag kan min priorat vid det här laget och brukar faktiskt plocka vinstilen blint oftare än jag missar. Just denna producent är dessutom lite av min referens på hur priorat brukar vara. Regionstypisk således. Den fylliga frukten med inlagda körsbär, plommon och romrussin doppade i madagaskarvanilj och choklad, skulle mycket väl kunna komma från många delar av världen, men den underliggande strukturen med fina tanniner, äppleskalen, piptobaken, blyertstonerna som skvallrar om cab och den järnrika och jordiga mineraliteten är tveklöst ganska typiskt för priorat enligt mig. Addera dessutom lite antydan till kryddor åt dill i mixen så är saken ganska klar.
Riktigt gott vin med storkroppad finess och mängder av lagringspotential även om det redan nu bjuder på stor drickglädje. Ett kap för pengen om man gillar stilen! Finns på bolaget om någon är intresserad. (92p+)
2011 Gran Clos Priorat
Jag kan min priorat vid det här laget och brukar faktiskt plocka vinstilen blint oftare än jag missar. Just denna producent är dessutom lite av min referens på hur priorat brukar vara. Regionstypisk således. Den fylliga frukten med inlagda körsbär, plommon och romrussin doppade i madagaskarvanilj och choklad, skulle mycket väl kunna komma från många delar av världen, men den underliggande strukturen med fina tanniner, äppleskalen, piptobaken, blyertstonerna som skvallrar om cab och den järnrika och jordiga mineraliteten är tveklöst ganska typiskt för priorat enligt mig. Addera dessutom lite antydan till kryddor åt dill i mixen så är saken ganska klar.
Riktigt gott vin med storkroppad finess och mängder av lagringspotential även om det redan nu bjuder på stor drickglädje. Ett kap för pengen om man gillar stilen! Finns på bolaget om någon är intresserad. (92p+)
2011 Gran Clos Priorat