Masterclass Barolo provning under föregående veckan.
1. Elio Grasso - Gavarini Chinieri 2012,
2. Azelia - Margheria 2013,
3. Aldo Conterno - Bussia Colonnello 2015,
4. M. Marengo - Riserva Brunate 2016,
5. M. Marengo - Riserva Brunate 2017,
6. Elio Grasso - Ginestra Casa Maté 2018
1. Elio Grasso 2012 -
Dofter: Läder, lakrits, mogna körsbär.
Smaker: Plommon hallon, peppar. Mjuka tanniner. Bra ålder och redo att drickas. 4.4/5 94/100
2.Azelia -
Dofter: Körsbär, tobak.
Smaker: Lakrits och körsbär. Påtagliga men balanserade tanniner. 4.2/5 92/100
3. Aldo Conterno -
Dofter: Ek och hallon.
Smaker: Ek, hallon, nypon och våta löv. Ganska mycket tanniner och garvsyra. Är tydligen inte lagrad på ny ek, men jag upplevde smaken som sådan. Välgjord men inte enligt min smakprofil, dock majoritetens kvällens vin. 4.0/5 90/100
4. M. Marengo 2016 -
Dofter: Körsbär, earl grey, sötma
Smaker: Körsbär, läder. Mjuka och balanserade tanniner. Kvällens bästa vin enligt min bedömning. 95/100 4.5/5
5. M. Marengo 2017 -
Dofter: Hallon, körsbär, svagt ek.
Smaker: Plommon, nypon. Påtagliga tanniner, men balanserade. Ett helt annat vin smakmässigt än 2016, men fortfarande väldigt bra. 4.4/5 94/100
8. Elio Grasso 2018
Dofter: Jordgubbar och lingon.
Smaker: Hallonsaft. Mycket spetsiga och spretiga tanniner, behöver nog några års lagring för att mjukna till. 4.1/5 91/100