This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Kanonkväll, i tillägg drack vi Henriot rosé 96 och Billecart Salmon NV av äldre årgång.Krug88 skrev:Shorepower och jag körde en liten spontanare på Grappe ikväll.
David Leclapart l´Artiste 05
Krug NV(runt början till mitten av 90 tal)
Selosse Initial deg april 98
Leoville Poyferre 04
Ch de Fesles 97
Och en del annat vi fick prova av sällskapet som jag inte har koll på....
Krug88 skrev:Shorepower och jag körde en liten spontanare på Grappe ikväll.
David Leclapart l´Artiste 05
Krug NV(runt början till mitten av 90 tal)
Selosse Initial deg april 98
Leoville Poyferre 04
Ch de Fesles 97
Och en del annat vi fick prova av sällskapet som jag inte har koll på....
v_skogh skrev:Hur bra blir Initial efter några år i källaren?
Krug88 skrev:Ikväll blev det en trevlig 5 rätters hemma hos lite vänner i Stocksund.
Som fördrink en Krug NV med 5 år på nacken.
Svenska Belon ostron och krabblår.
Till det skulle vi ha en Pierre Péters Cuvee Special 95, men den hade tappat all frukt typ.
Så istället en Selosse Initial deg 06, fantastisk!
Pasta med tryffel och knaperstekt bacon.
Serverades med Raveneau Monte de Tonnerre 04.
Smörstekt hälleflundra med basilikahollandaise. Samma vin.
Oxfilé med potatiskaka, rvs och smörstekta kantareller.
Cos d´Estournel 95 och Vieux Chateau Certan 04.
Sen blev det raketer och fyrverkerier till en Discobitch från Tarlant(?) ;D
Avslutade med en chokladganache och en Österikisk beerenauslese.
Bra kväll!
Vi hade en saffransaioli till skaldjuren som verkligen höjde upp Selossen ett snäpp till.shorepower skrev:Trevlig kväll verkligen, Hade för mig att du inte var någon fantast av Initale men då de legat ett tag levererar de verkligen (tack för 98an, den var magisk)
Hur var Dischobitchen ;D
Var köper du den till det priset?Krug88 skrev:Leoville Poyferre ska man fylla upp källaren med, sjukt bra för runt 450kr!
Var inte ni på Le Rouge??shorepower skrev:Intressant kväll kan man säga, det blev tre lagrade NV champagne lite oplanerat
Selosse Intiale deg 98 var kvällens bästa champagne.. Bättre än Krugen som tappat lite frukt (krug höll dock längre i glaset). Nötter, choklad, jordtoner i doften, inte alls den vanliga blommiga selossen (gick att ana dock). lång eftersmak, fina mogna toner av chardonnay.
Krug Grande Cuvée var lite av en besvikelse, kanske läckt lite i korken, lätt oxiderad i smak och lukt, frukten vara borta dock en krämig mousse, blev lite bättre under kvällen och fick in ingerfära, apelsin och andra dofter. Troligen var den från mitten/tidigt 90-tal.
Billecart-Salmon, NV, Flinta , tidig mogna dofter, fortfarande ljus i färgen, måste legat max 4-5 år (gamla etiketten, någon som vet när de bytte?) jag gillade den här skarpt och fick lite Comtes associationer men surkarten Krug88 höll inte med och började yla om nybörjarsmak..
David Leclapart l´Artiste 2005 ung , samma banantoner som finns i många ekologiska men inte överväldigande, ingen dosage och ändå sötma, för ålderna ett balanserat vin, lite smör. citrustoner. Låt ligga.
Henriot Rosé 1996 Fina mineraler och elegant på Henriots sätt med toner av bröd, röda äpplen, choklad och citrus. Bra syra och lång eftersmak.
Leoville Poyferre 2004 Gillade också den här budget-bordeaux (enligt Krug88) vi drack, läder, mycket tannier, den struktuerade stilen som finns i bordeaux. Kanske man ska köpa till källaren.
Chateau de fesles 1997 Det söta vinet var en liten överraskning. Otroligt mörkt men ännu så ungt, frisk, fruktig med honung ädelsötma.
Det här var provningsanteckningarna från den 30e.Bubblaren skrev:Var inte ni på Le Rouge??
I London, då är det ink skatter , moms och transport.kayaker skrev:Var köper du den till det priset?
Såg den just på FRW för £375 DP.kayaker skrev:Var köper du den till det priset?
shorepower skrev:Det här var provningsanteckningarna från den 30e.
Dock var jag inte på Le Rouge, istället körde jag gustavsbergslinjen från ca klockan 16 igår så det bidde ingen skumpa eller mat under kvällen.
Nja, snarare ett stockholmsuttryck, köra buss=stor bakelitratt, gustavsberg=associationBubblaren skrev:Åhh, en välgörare för samhällets svaga individer som inte kan kosta på sig taxi?! (eller, som jag, har en polare som tar bilen, så jag både får mer champagne samt skjuts till och från nyårsfirande ute i villasamhället långt ute i hodden!)
Ja, du pratade i den stora vita telefonen från 16.00 alltså...shorepower skrev:Nja, snarare ett stockholmsuttryck, köra buss=stor bakelitratt, gustavsberg=association
shorepower skrev:Nja, snarare ett stockholmsuttryck, köra buss=stor bakelitratt, gustavsberg=association