SV: Idag dricker vi
En utekväll blen lite längre än planerat. Lite smått o gott intogs på ett stamställe på söder.
1995 Charles Heidsieck Blanc des Millénaires Brut Synd att Charles Heidsieck inte verkar saluföras så aktivt i Sverige. Gillar den lite rostad, nötiga stilen. Fin mineralig näsa. Trevlig typisk 95-syra som gifter sig väldigt bra med det nötiga honungslika smaken. Eftersmak som hänger sig kvar länge. Rekommenderas verkligen och kan ligga ett antal år till.
N/V BdB Guy Charlemagne Trevlig citrusdominerad doft med lite mineralinslag. Smaken är lätt besk och har någon otrevlig bismak, känns som mycket av andra eller tredjepressen kommit med. Avslutade inte glaset utan resten hälldes ut. Inget att köpa.
2006 Barolo Pajana, Domenico Clerico Mörk, mörk rött, exposion av dofter, körsbärm choklad, mylla, lite stalldofter. Tanniner som hela tiden är närvarande Riktigt kraftfullt, bra balans, fantastiskt att dricka nu men låt ligga till 2020 och det kommer nog vara en Barolo som man gråter när den sista flaskan är slut.
1998 Damaris Reserve Chardonnay, Landmark Mörkt gyllengul, mycket torkade frukter, honung, aprikos. Trodde att det var någon passitovariant. Lite sherrytoner i smaken. Blir nog inte bättre men ett kul vin att dricka.
1996 R. & L. Legras Cuvée St. Vincent. Mineralig, lite sötma i doften. Som mångaa 96or lite för hög syra som gör att det inte blir helt balanserat även om frukten finns där. Känns som det är ett bra druvmaterial så kan nog utvecklas framåt.
Avslutade med två Ramlösa naturell. Kanske lite för hög kolsyra men saltet och mineralerna gav mersmak.
Provade tidigare 2006 Jérôme Prévost, La Closerie les Beguines. Det är bara att ta av hatten för denna odlare. Honung, kryddor och röda bär som växer med att vinet blir lite varmare. Det är ett mycket personligt vin men ett vin som bara blir bättre för varje årgång. Pinot Meunier är ju den enkla druvan men Prevost gör något med vinet som adderar komplexitet och balans. Förstår varför Krug envisas med att ha Pinot Meunier i sin Grand Cuvée.