Anders Landström
Medlem
SV: Idag dricker vi
Själv drack jag lite smått o gott idag på Eriks vinbar. Först en 1995 Veuve Clicquot på magnum Fin doft med initial mognad , päron , lite röda äpplen, nötter, en bra början, fin mousse med bra syra MEN en icke trevlig metallisk bismak, för de av er som har amalgam, prova att tugga på en bit aluminium så vet ni vad jag menar, bismaken är så dominerande att resten av upplevelsen försvinner. Tyvärr, inte mitt vin. Går snabbt över till en 2006 Jean-Philippe Fichet Meursault Les Tessons från början lite blyg med sedan fina mineral ,citrus toner och lite blommor. Bra syra med ektoner och mogen citrus i smaken. Fin balans och krämig struktur. Ett mycket bra och trevligt vin.
Kan inte låte bli att prova 1995 Château Lynch-Bages Kräver tid i glaset Sedan mycet tobak, svarta vinbär, jordighet och någon träsort. Väldigt mörk vin, känns yngre än det är. Bra tanniner. Väldigt , väldigt bra. Kanske inte världsmästarklass men för en himla champagneintresserad en riktigt bra bordeaux.
Avslutningsvis så dricker jag en 2008 Giorgio Pelissero Barbera d'Alba Piani Kommer kanske lite fel efter Lynch-Bages men är en bra Barbera, Mycket rök, lite olja och mentol. Idag kanske inte hel balanserad då det känns som mellansegmentet behöver lite mer tid på sig medan den initala attacken är tydlig. Dock inget vin att fundera på. Gott och ganska lättdrucket.
klart du ska rapportera 8) ( Märk väl att jag inte kommentarade ditt lådvinsval ;D )Per Stade skrev:Det bästa svaret på vad jag skall servera till
Chablis Vielles Vignes Domaine Sainte Claire 1996
på magnumbutelj var Chambertins som tyckte att jag skulle lämna tillbaka vinet.
Men det blir för jobbigt eftersom jag numera bor en mil ut i havet så vi får väl pina i
oss flaska nummer 2.
Ikväll äter vi dagsfärska räkor fiskade av en fiskare här på ön och sköljer ner dem
med Saint Bris. Ett billigt och bra lådvin (vin som köps lådvis) som
tillsammans med Clotilde Davenne Bourgogne Blanc från samma producent har
blivit lite av husvin hos oss i år. Båda har en kristallklar och ren syra med lagom
frukt i smaken. Hustrun gillar Sauvignon Blanc mer än jag men Saint Bris är inte så
druvtypisk utan mer Clotilde Davenne-typisk, så den passade bra till räkorna.
Hennes Bourgogne Blanc skulle jag vilja beteckna som fattig mans Chablis.
Till helgen blir det champagne. Får se om jag orkar rapportera lite om sommarens
champagner
Själv drack jag lite smått o gott idag på Eriks vinbar. Först en 1995 Veuve Clicquot på magnum Fin doft med initial mognad , päron , lite röda äpplen, nötter, en bra början, fin mousse med bra syra MEN en icke trevlig metallisk bismak, för de av er som har amalgam, prova att tugga på en bit aluminium så vet ni vad jag menar, bismaken är så dominerande att resten av upplevelsen försvinner. Tyvärr, inte mitt vin. Går snabbt över till en 2006 Jean-Philippe Fichet Meursault Les Tessons från början lite blyg med sedan fina mineral ,citrus toner och lite blommor. Bra syra med ektoner och mogen citrus i smaken. Fin balans och krämig struktur. Ett mycket bra och trevligt vin.
Kan inte låte bli att prova 1995 Château Lynch-Bages Kräver tid i glaset Sedan mycet tobak, svarta vinbär, jordighet och någon träsort. Väldigt mörk vin, känns yngre än det är. Bra tanniner. Väldigt , väldigt bra. Kanske inte världsmästarklass men för en himla champagneintresserad en riktigt bra bordeaux.
Avslutningsvis så dricker jag en 2008 Giorgio Pelissero Barbera d'Alba Piani Kommer kanske lite fel efter Lynch-Bages men är en bra Barbera, Mycket rök, lite olja och mentol. Idag kanske inte hel balanserad då det känns som mellansegmentet behöver lite mer tid på sig medan den initala attacken är tydlig. Dock inget vin att fundera på. Gott och ganska lättdrucket.