SV: Idag dricker vi
Vi hade över några vänner på söndagsmiddag igår.
Inledde med en flaska 2000 R. & L. Legras Champagne Cuvée St. Vincent Blanc de Blancs, brödig, torr och aptitretande. En bra BdB men inte de där svindlade höjderna, som man ständigt är ute efter. Dock är det alltid trevligt med en god champagne och lite småplock som inledning till en god måltid. Till maten, som bestod av ekologisk ryggbiff och ugnsbakade rotsaker drack vi en flaska 2005 El Porvenir Tannat Laborum, som enklast kan karaktäriseras som en amarone light. Oväntat söt, fruktig säger väl de flesta, med så mjuka tanniner att jag inte hittade dem alls. Lätt att gilla för de flesta, även för mig. Efter den öppnade vi en flaska Bordeaux från 2000, som har legat här och skräpat i några år, och som jag har glömt namnet på, och hustrun har slängt tompavan så jag kan inte delge er vad ni inte ska lägga pengar på. Det var i alla fall en Cru Bourgeois, något som jag inte hade en aning om vad det var, tills för några veckor sedan, då vår numera inaktive forummedlem Anders Öhman skrev om dessa på sin eminenta Mat & Vinblogg. Om tanninerna inte märktes i Laborum, så var de desto mer påträngande i den här flaskan. Inte riktigt i min smak, så den glömmer vi och jag tänker inte gå ut och leta i soporna för att ta reda på vad slottet hette.