Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi

CH

Medlem
SV: Idag dricker vi

Keen skrev:
Igår dracks det nån slags godtycklig chianti tillsammans med risotto samt till rådjursfilé på Mancini. Kommer inte ihåg vad vinet hette. Sen drack vi en riktigt god grappa som hette Quorum Grappa di Barbera. Allt detta på Mancini tillsammans med jobbet. Sen guinness och hot shots på Limerick och så spårade det hela ur i vanlig ordning med taxi hem 05:02 och duktigt bakis på jobbet :(

Det glädjer mig att höra. Karaktär är överskattat.
Jag är visserligen lite trött jag med eftersom jag höll en ölprovning igår med några kollegor och som vanligt så spårade det ut när det var flasktömning. Någon plockade fram whiskyn och sedan var det lösning av världsproblem mot gryning. Jag är dock ledig idag och mår därför ganska bra ändå.
 

Keen

slan
SV: Idag dricker vi

CH skrev:
Det glädjer mig att höra. Karaktär är överskattat.
Jag är visserligen lite trött jag med eftersom jag höll en ölprovning igår med några kollegor och som vanligt så spårade det ut när det var flasktömning. Någon plockade fram whiskyn och sedan var det lösning av världsproblem mot gryning. Jag är dock ledig idag och mår därför ganska bra ändå.


Ledig? Vad är det för socialistfasoner?
 
SV: Idag dricker vi

Fresnet-Juillet Spécial Club 1996 - Mycket kort smak, ganska simpel, äpple dominant. Inte dålig, men något av en besvikelse ändå.
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut - Besvikelse, ej värd pengarna.
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

Igår var vi inte helt nyktra, det är det perfekta tillfället att ta in en Pol Roger 99 på Bistro och sen en Dompa 2000 på Noppes... :(
 

Sjödin

Joråsåatt...
SV: Idag dricker vi

Klämde en Salmos 2005 i helgen. Jag har hört väldigt blandade omdömen om den och var lite lätt nyfiken när den korkades.
Jag tyckte dock den var riktigt bra! Peppar och viol och ett bra vin för den pengen absolut, om ni frågar mig.
 

Keen

slan
SV: Idag dricker vi

Krug88 skrev:
Igår var vi inte helt nyktra, det är det perfekta tillfället att ta in en Pol Roger 99 på Bistro och sen en Dompa 2000 på Noppes... :(


Vi körde, också ganska onyktra, en Pol Roger på lydmar. Som tur var jobbade en av oss på just lydmar så vi fick ett rätt fördelaktigt pris :) Var för övrigt på Bistrot tidigare och drack Billecart på glas.
 

Öhman

Medlem
SV: Idag dricker vi

Dagens jullunch började kl 13.00 på nya Brogatan i Lund med en Josmeyer Pinot Blanc 2006 (här lig doft och utsökt, fet fruktighet. Kanon för ett så "enkelt" vin) till en Toast Skagen. Därefter en lika klassisk entrecôte med pommes och bäjja och ett snabbt bortglömt vin nånstans från södra frankrike.
Därefter en uppfriskande promenad till baren på Grand Hotel där de närmaste åtta timmarna (och åtskilliga kronor) spenderades.

Först inmundigades ett antal lättglömda viner från vinoteket. Undvik detta utförsäljningsskåp!!!
Därefter en spartansk osttallrik följd av...

1998 CANA från Domaine Ferrer Ribiere i Roussillon. Fortfarande fruktpackad med stringenta tanniner. Öppnadeupp och blev mer tillmötesgående efter någon timme i glaset. Härlig mörk bärighet och massor av färska örter. Ett vin som fortafarande bär på potential och som tjänat på luftning i karaff innan servering.

1988 Clos de la Coulée de Serrant från Savennieres. Ta mig tusan om inte detta var årets vinupplevelse!!! Först en blyg presentation av bivax och mandel och en avslöjande tuff syra. Därefter en doft som bara vecklade ut sig timme efter timme och avslöjade marsipan, nötter, honung, smör, saffran osv, osv. I smaken utvecklades fruktigheten och komplexiteten till synes oändligt. Ett helt förbluffande vin! Stort!!!!

1978 Volnay 1er Cru "les Fremiets" från firman Camille Giroud. Presenterades blint. Flera i sällskapet plockade denna som en bordeaux, västra stranden med tydliga inslag av julkryddor/pepparkaka, gissningsvis en Cos d'Estournel från tidigt åttiotal. När den avslöjades som en volnay vägrade vi nästa tro detta! Så mycket frukt och ryggrad i en 30 år gammal volnay!!! Enastående!

1993 Mas de Daumas Gassac, VdP de l'Herault. En modern klassiker. Enastående pigg, fruktig och smakrik. På topp!

1994 GAJA Sperrs Barolo. Inte oväntat kvällens tråkigaste vin. Stum doft, oklanderligt ren, strama och korrekta tanniner, okey frukt. Charmlös. Zzzzzzzzz!

1996 Beringer Napa Valley Howell Mountain Merlot Bancroft Ranch. En riktig överraskning! Plockade den direkt som en urtypisk merlot. Mycket plommon, russin, "plåtburk" och saltlakrits. Oerhört spänstig och fruktig för en tolvårig kalifornier. Inte i min smak men ett väldigt bra vin.

Kvällen avslutades med ett par "överraskningar" från Grands "kyrkogård":

1979 Château Vieille Tour. Obestämt petit château från Mourens/Gironde (hjälp mig här!). Härtappat av V&S. Oförskämt spänstigt och typisk BX-karaktär för ett vin som tydligen skåpats ut som husets vin i början på 80-talet.

1978 Fixin "Clos de la Perrières" från Moillard (tappning för "Confrérie des Chevaliers du Tastevinage"). Kryddig, fruktig, smakrik men samtidigt lite "off". Inte riktig säker på om den var helt ok(kan skyllas på mycket alkoholintag).

En ganska schysst jullunch som avslutades vid 11-snåret. Mäkta stolt att jag lyckats plita ner detta efter alla goda viner. Ska bli himla kul att läsa detta i morgon bitti. ;)
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Idag dricker vi

Tack för det, lät smarrigt!

Själv beställde jag in ett glas Coudoulet de Beaucastel blanc till gårdagens middag. Helt ok, men ganska intetsägande. Men det kan man säga om restaurangen också, men mer om den senare!
 

Lambo

Medlem
SV: Idag dricker vi

Pol Roger -99 dricks ikväll och den var mkt trevlig. Bästa årgången sen 96 skulle jag vilja påstå.
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

Var på middag hos en polare i Stocksund ikväll och bjöds på svindyr medioker biff... :-\

Före det korkade vi en Comtes de Champagne 95 sm för mig var skön men lite väl sluten kanske.
Mycket nötter och citrus, polaren var lyrisk!

Till maten dracks en Ornellaia 04, kan inte säga annat än - FY FAN VAD GOTT!!! ;D
Jag vill dricka den 3 dar i veckan den närmsta månaden, det tänker jag fan göra också!
Helt grymt gott redan nu, prova...
 

Keen

slan
SV: Idag dricker vi

Krug88 skrev:
Var på middag hos en polare i Stocksund ikväll och bjöds på svindyr medioker biff... :-\

Före det korkade vi en Comtes de Champagne 95 sm för mig var skön men lite väl sluten kanske.
Mycket nötter och citrus, polaren var lyrisk!

Till maten dracks en Ornellaia 04, kan inte säga annat än - FY FAN VAD GOTT!!! ;D
Jag vill dricka den 3 dar i veckan den närmsta månaden, det tänker jag fan göra också!
Helt grymt gott redan nu, prova...


Hur står sig 05:an mot 04:an? Finns ju ett par kvar på systemet.
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

Keen skrev:
Hur står sig 05:an mot 04:an? Finns ju ett par kvar på systemet.
Har bara provat deras andravin mot varandra men där var det en markant skillnad.
05:an var mycket snällare och lättare medans 04 var kraftig, elegant och det större vinet!
Förmodar att det gäller något liknande för Ornellaia, drick omedelbart!!! ;D
 
SV: Idag dricker vi

Har samma åsikt. Toscana och det gäller väl mellersta - norra italien generellt att 05:eek:rna inte är någon höjdarårgång, medan 04 och 06 är riktigt bra.
Drack förövrigt en Solaia 01 i helgen på en medioker restaurant i Gbg. La Cusina Italiana. Dom ville vara något som dom inte riktigt nådde upp till. Solaian stod inte ens med på vinlistan som dominerades av trista viner från Tommasi. Jag var tvungen att nästan provocera somaliern för att få fram något riktigt bra med lite ålder. Solaian var förövrigt höjdpunkten under middagen. Perfekt mognad, underbar frukt och en fantastisk balans. Vilket inte kunde sägas om flera av de rätter vi tog in.
Dessutom började somaliern yra om hur bra 03 är i Piemonte och att vi absolut skulle köra deras Barolo, vilket vi gjorde som första vin. Jag orkade inte tjata emot och fick ett relativt mediokert vin som var långt ifrån vad jag anser vara god Barolo. Glömde snabbt av vilken producent det var.
 

Jos

Medlem
SV: Idag dricker vi

Krug88 skrev:
Var på middag hos en polare i Stocksund ikväll och bjöds på svindyr medioker biff... :-\

Före det korkade vi en Comtes de Champagne 95 sm för mig var skön men lite väl sluten kanske.
Mycket nötter och citrus, polaren var lyrisk!

Till maten dracks en Ornellaia 04, kan inte säga annat än - FY FAN VAD GOTT!!! ;D
Jag vill dricka den 3 dar i veckan den närmsta månaden, det tänker jag fan göra också!
Helt grymt gott redan nu, prova...

Som jag skrev tidigare... Den är sjukt god. Nummer ett i en blindprovning för mig med mestadels dyrare viner..
 

Jos

Medlem
SV: Idag dricker vi

El burro grande skrev:
Dessutom började somaliern yra om hur bra 03 är i Piemonte och att vi absolut skulle köra deras Barolo, vilket vi gjorde som första vin.

Ja om man gillar högflyktigt då... ;)
 

Krug88

Medlem
SV: Idag dricker vi

El burro grande skrev:
Har samma åsikt. Toscana och det gäller väl mellersta - norra italien generellt att 05:eek:rna inte är någon höjdarårgång, medan 04 och 06 är riktigt bra.
Drack förövrigt en Solaia 01 i helgen på en medioker restaurant i Gbg. La Cusina Italiana. Dom ville vara något som dom inte riktigt nådde upp till. Solaian stod inte ens med på vinlistan som dominerades av trista viner från Tommasi. Jag var tvungen att nästan provocera somaliern för att få fram något riktigt bra med lite ålder. Solaian var förövrigt höjdpunkten under middagen. Perfekt mognad, underbar frukt och en fantastisk balans. Vilket inte kunde sägas om flera av de rätter vi tog in.
Dessutom började somaliern yra om hur bra 03 är i Piemonte och att vi absolut skulle köra deras Barolo, vilket vi gjorde som första vin. Jag orkade inte tjata emot och fick ett relativt mediokert vin som var långt ifrån vad jag anser vara god Barolo. Glömde snabbt av vilken producent det var.
Tråkigt att höra, hoppas allt är ok...
Det är inte kul att behöva staanna natten i GtB... ;D
 
Toppen