SV: Idag dricker vi
Inledde gårdagskvällen med en flaska Vilmart Coeur de Cuvée 1997 på Hotell Stureplans champagnebar. Vilmart imponerade som vanligt och priset var rena fyndet: 1030 kr.
Därefter åt vi avsmakningsmenyn på Vassa Eggen. Vi försökte hitta ett bra vitt vin till förrätterna, men det var ganska dåligt utbud. Till slut valde vi i stället en champagne: Joseph Perrier Cuvée Josephine 1995. Kraftig doft av gröna äpplen, smak av gröna äpplen och eftersmak av cider. Efter ett tag dök även röda äpplen upp. Märklig champagne! Den kändes dessutom väldigt ung och skulle säkert må bra av ytterligare några års lagring. Den passade i alla fall mycket bra till goyoza på pilgrimsmussla fylld med krabba, yuzu och kräm på isbergssallad samt förrätt nummer två: ankleverterrin, honung, päron och müsli.
Sedan tog vi in en flaska rött, en Ballarin Nebbiolo 2003. Jordig doft och smak, men den öppnade aldrig upp sig riktigt. De tre avslutande rätterna var:
Stekt kalvbräss, kastanj och anklever crème, spetskål och aprikos
Variation på anka, pumpakräm, endive och grönpeppar
Dr. Pepper, choklad, kola och körsbär
Mat och service var riktigt, så jag kan varmt rekommendera ett besök på Vassa Eggen.