Idag blev det "affärs-utvecklings-utbildnings-lunch" som slut på veckan.
Valet föll på Wendels at Sturehof
http://www.vendelrestauranger.se/startsturehof.aspoch choucroute med fem sorters charkuterier samt tryffelsenap. Fick be om backning för att bli mätt. Upplevelsen var sådär. Har ätit betydligt bättre mycket billigare på avsevärt enklare ställen. Har ätit sämre också. Surkål ska inte serveras snålt, det är minimikravet enligt mog. Rätten lyfte inte heller förrän vanlig dijonsenap begärdes in. Den grova tryffelsenapen doftade bra men gjorde varken till eller från.
Eftersom utbudet av riesling från Alsace och/eller Tyskland var försumbart/obefintligt föll valet på
2001 Pur Sang AC Blanc de Fume Pouilly från Didier Dagenau.
Otroligt koncentrerat och fylligt med en förrädisk syra. Stor utvecklad doft av vita russin, dansk "kransekage" och mandel. Klarade galant av både surkål och båda typer av senap.
Som anmärkning i marginalen så tycker jag inte att det är konstigt att toppkrogarna står tomma/halvtomma när ambitionen är så låg som idag och priset är så högt. Inga tårar här.