lukastollig
Pudelfantast
Tack för den!https://www.projectaon.org - perfekt coronakarantänsysselsättning för de som är intresserade av vintage fantasy i olika genrer!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tack för den!https://www.projectaon.org - perfekt coronakarantänsysselsättning för de som är intresserade av vintage fantasy i olika genrer!
Efter ditt utlägg om bokens förträfflighet i torsdags känns det som ett måste i varje hem.Med tanke på hur prisutvecklingen på vin tenderar att ske, kan det vara dags att lära sig om lite andra anrika och legala yrselmedel:
Visa bifogad bild 20211
En underhållande skrift om flugsvampen i olika kulturer, hur den använts rituellt, rekreationellt och gastronomiskt (recept inkluderade!).
I genrer som fantasy, scifi etc brukar översättningarna normalt sett vara rätt dåliga. Dessutom så har man mindre tolerans för strunt på sitt modersmål vilket verkligen inte hjälper.Läste någonstans att de sista två böckerna inte ens är översatta till svenska eftersom svenska läsare ändå tenderar att köpa böckerna på engelska.
Kul att du tycker boken är bra .Senaste vinböckerna i samlingen:
Visa bifogad bild 20597
Beyond Flavour
Efter att diskuterat syrastruktur i den här tråden blev jag intresserad av @buteljen s boktips. Författaren Nick Jackson driver här tesen att olika druvor kan särskiljas enbart med hjälp av att analysera syran och att det är en mer precis metod än att förlita sig på de vanliga markörerna färg, doft och smak.
Analysen av syran delas upp i tre delar:
Syran varierar alltså över tiden i både intensitet och plats i munnen enligt Jackson.
- Intensitet (den "vanliga" bedömningen)
- Typ eller kvalité på syran (Exempelvis ger Chenin en stimulerande ("bracing") och SB en ojämn ("jagged") munkänsla)
- Munkänslan av syran som en funktion av tiden (Exempelvis att Chenin f(t) = exponentiell, Chardonnay f(t) = konstant och Grüner f(t) = sin(t) ).
I andra delen av boken går de vanligaste vita (28 st) och röda (30 st) druvornas karaktäristiska syrastrukturer igenom. I tredje och sista delen beskrivs även hur man ska kunna gissa rätt område. Intressant bok och teori även om det vetenskapliga värdet är närmast noll eftersom den enda källan som ger stöd för teorin är författaren själv... Svagheten med boken är därmed uppenbar. Dessutom är det väldigt svårt att dela referensramar för upplevd syrastruktur men det problemet är oundvikligt och inte ett skäl att inte försöka.
För den nyfikne, vetgirige och experimentlystne är det en bra bok. Ska själv inhandla ett gäng provflaskor och testa halvblint med näsklämma och se om man kan knäcka koden eller vederlägga teorin.
Korrekt! Har haft fullt fokus på de vita druvorna.Kul att du tycker boken är bra .
Men för de röda vinerna så fokuserar han väl på tanninstrukturen och inte syrastrukturen?
Låter intressant! Vet att jag blev fascinerad av vinführern Otto Klaebisch och hans öde för några år sedan.Underhållande och intressant läsning och lagom lång för en heldag i skuggan på stranden;
Slaget om det franska vinet - nazisterna och kampen om Frankrikes största skatt av Don Kladstrup och Petie Kladstrup (Wine & War på originalspråket).
Och möjligen även Adolph Segnitz i Bourgogne samt Heinz Bömer i Bordeaux?Låter intressant! Vet att jag blev fascinerad av vinführern Otto Klaebisch och hans öde för några år sedan.
Inte vad jag vet, ligger det på Östfronten..?Och möjligen även Adolph Segnitz i Bourgogne samt Heinz Bömer i Bordeaux?
Bömer gjorde bra affärer redan innan kriget och det blev ju lite märklig situation när han som tidigare handlare helt plötsligt skulle dyka upp med order från högre ort och rekvirera vin till nassepartiets toppar. Han hanterade dock det hela ganska bra under gällande förutsättningar; om jag inte minns fel hade han som målsättning att producenterna skulle ha mer vin i källarna när kriget var slut än när det började.Inte vad jag vet, ligger det på Östfronten..?
Bömer tror jag mig också ha läst om. Har för mig att Bömer och Tyskland fick en stor marknadsandel efter kriget på bdx och gjorde goda affärer efter kriget.