Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Kommentarer till krönikor [i olika medier]

Larseman

Medlem
Kan inte instämma mer, Champagne och jordgubbar är ju lika bra kombo som grapefrukt och mjölk, typ.
Vetefan vad det där kommer ifrån men det har väl att göra med att jordgubbar till champagnen skall signalera någon sorts ouze av lyx och flärd...
Jag snärjde min fru med jordgubbar och en flaska Veuve Clicquot på en gräsmatta i Bromma men det är typ tjugo år sedan så det är väl förlåtet nu :rolleyes:
 

Larseman

Medlem
Ah, men var det sec eller brut? Säcken borde väl inte vara helt usel till gubbarna, i sådana fall behövs inte någon förlåtelse.
Som om jag skulle ha en aning... Detta var långt innan mitt vinintresse vaknade, jag var tyvärr väldigt mycket Svenne Banan på den tiden :oops:
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Själv förnekar jag bestämt alla rykten om att jag då det begav sig alltid brukade ha en halvflarra Asti i kylen i händelse av lämpligt besök. :rolleyes:
Och jag hade inte heller alltid en flaska Cordon Negro på kylning under studenttiden i händelse av hastigt uppstånden nattlig soaré :)
 

Vino fino

Medlem
Själv hade jag ingen tillgång till kyl vid det tillfälle som är det enda som räknas. Flaskan stod och balanserade skakigt på fönsterblecket utanför hotellrummet, på fjärde våningen.
Men visst var det Asti och visst var det jordgubbar till.

Har också i senare mindre riskabla projekt faktiskt också nyttjat Veuve Clicquot (brut). Det verkar som de manliga forummedlemmarna här har en del gemensamma vanor och historier... :)
 

Niklas J

Medlem
Andreas Larsson, Michel Jamais, Arvid Rosengren och @Niklas J är anledningarna till att läsa Livets goda.

Alltså, jag blir alldeles rörd. Tusen, tusen tack @kayaker
Självklart ska man ha sin rätt att tycka vad man vill om LG men hur många andra tidskrifter låter en sån som mig skriva miniromaner i varje nummer? Nästa nummer är en jubileumsutgåva, #100, och då står jag för en längre genomgång av Etna där många mindre kända namn presenteras.
 

ChristianB

DipWSET
Alltså, jag blir alldeles rörd. Tusen, tusen tack @kayaker
Självklart ska man ha sin rätt att tycka vad man vill om LG men hur många andra tidskrifter låter en sån som mig skriva miniromaner i varje nummer? Nästa nummer är en jubileumsutgåva, #100, och då står jag för en längre genomgång av Etna där många mindre kända namn presenteras.
Det blir till att köpa ett lösnummer då! Är det i januari vi kan tänka oss den?
 

Elvis

Medlem
Kan inte instämma mer, Champagne och jordgubbar är ju lika bra kombo som grapefrukt och mjölk, typ.
Vetefan vad det där kommer ifrån men det har väl att göra med att jordgubbar till champagnen skall signalera någon sorts ouze av lyx och flärd...

Jag har hört någonstans att den traditionen kommer från Wimbledons ungdom, dvs någon gång i slutet på 1800-talet när champagne oftast var mycket sötare än idag.
 

Vino fino

Medlem
Jag har hört någonstans att den traditionen kommer från Wimbledons ungdom, dvs någon gång i slutet på 1800-talet när champagne oftast var mycket sötare än idag.
Nja, stämmer inte riktigt. Jordgubbarna dök upp under Wimbledon därför att viktorianerna associerade detta med lyx och turneringen gick precis när de första gubbarna blivit mogna. Traditionen är jorgubbar med chantilly och Pimm's. Skumpan drar man i sig något tidigare, det är välkomstdrinken när man sätter sig. :)

Däremot vet alla frankofiler att jordgubbar (den kontinentala rasen som är större, ljusare och mindre söt än den svenska) konsumeras bäst på sin egen hand med ett klassiskt distrikt som varit med ett halvt årtusende längre än Champagne.
 

Gurto

Medlem
Nja, stämmer inte riktigt. Jordgubbarna dök upp under Wimbledon därför att viktorianerna associerade detta med lyx och turneringen gick precis när de första gubbarna blivit mogna. Traditionen är jorgubbar med chantilly och Pimm's. Skumpan drar man i sig något tidigare, det är välkomstdrinken när man sätter sig. :)

Däremot vet alla frankofiler att jordgubbar (den kontinentala rasen som är större, ljusare och mindre söt än den svenska) konsumeras bäst på sin egen hand med ett klassiskt distrikt som varit med ett halvt årtusende längre än Champagne.

...vilket också är bra mycket längre än den tid jordgubbarna (Fragaria x ananassa) har varit med oss :)
 
Toppen