Wintermute
Medlem
https://www.svd.se/vi-behover-storre-krav-pa-systembolaget
Lite till om boken.
Lite till om boken.
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Lysande ide! -Köp genast domänen vinfusk.se!Kan vi hitta alla viner som är fejk så sätter jag ihop en hemsida och en iOS/Android-app där man kan scanna streckkoder och se om det är äkta vara eller inte!
Det kanske kan få lite spridning hos svenska folket om man har tur!
-Bakom deras paywall tyvärr, hade ju behövts läsas av pöhbeln.https://www.svd.se/om/vinfusket
SvD gör tydligen en artikelserie om vinfusket...
Artikeln var ganska tunn. Någon, kanske jag, borde köpa och läsa boken och avlägga en sammanfattning med tillräckligt verkshöjd.-Bakom deras paywall tyvärr, hade ju behövts läsas av pöhbeln.
Halleluja!Nu har Öhman läst boken, så att jag slipper.
https://ohmansmatovin.com/2018/09/08/recension-chateau-vada/
Skönt att se någon som har vettet i behåll; jag har inte läst boken och jag lär inte göra det, men jag har ju misstänkt att det inte är någon större behållning av det. Frågan är hur mycket det kommer inspirera vanliga BiB-konsumenten till att fråga efter naturvin på box?!Nu har Öhman läst boken, så att jag slipper.
https://ohmansmatovin.com/2018/09/08/recension-chateau-vada/
Halleluja!
Jag gillade hans första bok "Äkta vara". Jag var medveten om diverse tillsatser innan dess men den fick mig att kolla mer systematiskt efter diverse e-nummer och räkna ingredienser. Är ingen fanatiker men har åsikten att ju fler tillsatser och ingredienser = sämre råvaror.Skönt att se någon som har vettet i behåll; jag har inte läst boken och jag lär inte göra det, men jag har ju misstänkt att det inte är någon större behållning av det. Frågan är hur mycket det kommer inspirera vanliga BiB-konsumenten till att fråga efter naturvin på box?!
Av de naturviner jag provat så har några varit mycket bra, medan andra varit av betydligt sämre kvalitet. Man får det man betalar för, som vanligt!
Det är å andra sidan ganska roligt att diskutera det här med "tillsatser" med vanligt folk; betraktar de ek som tillsats? Hur är det egentligen med fällningar i vinet, är det ok?
Får hoppas att flera muggles får upp ögonen för lite bättre viner. Tror ju inte han har fel i sak med det han skriver egentligen, bara inte så nyanserat. För att utan att vara det minsta ironisk mot de som inte är så insatta i ämnet så är det väl bra att börja med lite mer lättsmält litteratur, sen med ökande intresse blir man mer kritisk.@ChristianB @Wintermute Får intrycket att boken är alldeles för svartvit och inte har nåt att ge oss vinnördar öht men kanske kan den upplysa några icke-vinnördar om något, även om den som sagt är alldeles för generaliserande.
Jag ser framför mig: "det här är ett äkta naturvin, men vi behöver svavla det ganska mycket för att det ska funka att förpacka det i en plastpåse".Frågan är hur mycket det kommer inspirera vanliga BiB-konsumenten till att fråga efter naturvin på box?!
Jag tycker allt pekar på att boken helt missar majoriteten av de kvalitetsviner som finns därute och vill få läsaren att tro att allt som inte är 100 % naturligt är massproducerat skräpvin där ”fusk” och manipulation hör till vardagen. Den skadar troligtvis mer än den upplyser.@ChristianB @Wintermute Får intrycket att boken är alldeles för svartvit och inte har nåt att ge oss vinnördar öht men kanske kan den upplysa några icke-vinnördar om något, även om den som sagt är alldeles för generaliserande.
Om den uppmanar till eftertanke så kanske folk själva kan ta reda på att det är lite mer nyanserat. Ingen läser väl den som en bibel ändå?Den skadar troligtvis mer än den upplyser.
Du har säkert rätt, men jag har slutat att förvånas av hur okritiska många är kring vad som skrivs!Om den uppmanar till eftertanke så kanske folk själva kan ta reda på att det är lite mer nyanserat. Ingen läser väl den som en bibel ändå?
Hantverksmässig öl finns ju redan och det är ju bra däremot är det knepigt att jämföra då hela metoden generellt vad gäller öl är otroligt interventionistisk i jfr med vin.Man kan ju undra lite över vad nästa steg blir? "Naturöl"?
Det finns väl ingen automatisk koppling mellan hantverkmässig vinproduktion och det som vanligen betecknas naturvin? (Om det var det som man förmodades utläsa av ovanstående svar på begreppet "naturöl".) T.ex. har väldigt många Bourgogne-producenter (utöver de största négocianterna) länge haft något enstaka fat av respektive vingård/appellation och producerat sina viner på hantverksmässigt sätt, oavsett om de gjort bra eller dåliga viner, eller viner i modern eller traditionell stil. Produktionsval som svavelinnehåll, ekfatsanvändning, amforor och annat, är inget som kommer med automatik bara för att man jobbar i hantverksmässig skala.Hantverksmässig öl finns ju redan och det är ju bra däremot är det knepigt att jämföra då hela metoden generellt vad gäller öl är otroligt interventionistisk i jfr med vin.
Det finns inget som säger att hantverksmässigt vin automatiskt är naturligt vin men jag skulle våga påstå att allt naturligt vin är hantverksmässigt.Det finns väl ingen automatisk koppling mellan hantverkmässig vinproduktion och det som vanligen betecknas naturvin?