Mattias Schyberg
Administratör
Det vet jag, du loggar in på finewines.se och frågar expertisen där.Nu är bara frågan - eftersom sb varken har klockor markörer eller andra uppgifter - hur ska man veta att vinet är bra
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Det vet jag, du loggar in på finewines.se och frågar expertisen där.Nu är bara frågan - eftersom sb varken har klockor markörer eller andra uppgifter - hur ska man veta att vinet är bra
Provar inte ofta Österrikiska viner, men en druva som Blaufränkisch, som man aldrig hört talas om, kan ju aldrig vara fel.
Jag får nog köpa en pava!
Edit: tog bort betyg för att inte skapa förväntningar inför provningen
Kul. Tog bort ditt betyg så vi håller provningen "dold" innan alla provat
Ok, var ju inte mitt betyg, men jag förstår att man inte vill se betyg på vinet innan släppet. Får lista ut hur man gör "non spoilers" till provningen.
Du har en knapp intill "Svara" som heter "Bifoga en bild/fil". Tryck på denna och välj den bild du vill bifoga. Om du vill ha en bild under "Spoiler" så är det bara att inkludera den infogade bilden i den text du markerar.Det hittade jag, men hur klistrar man in bilder? Lite ny på forumet
Snyggt jobbat, du lär bli först med marginal tror jag. Lite besviken på mig själv faktiskt.Flaska Heinrich upplockad på Drottninggatan, ligger på kylning.
Så, forumsvinet införskaffat. Vill du bli först får du således skynda dig. Jag är på hugget!Flaska Heinrich upplockad på Drottninggatan, ligger på kylning.
Kom förbi på onsdag när jag jobbar, så kan vi undersöka vinet! Jag ska plocka en flaska då.Blä... den fanns ju inte på regeringsgatan :-( får bli en liten utflykt till vällingby eller nåt ...
Finns på Drottninggatan!Blä... den fanns ju inte på regeringsgatan :-( får bli en liten utflykt till vällingby eller nåt ...
Kom förbi på onsdag när jag jobbar, så kan vi undersöka vinet! Jag ska plocka en flaska då.
Blev en dag senare än ursprungligen tänkt.
Hann prova några andra viner från Weingut Gernot Heinrich på måndag kväll så förväntningarna var inte så högt ställda.
Färg: mörkt blålila
Doft: unken skurtrasa, stickig alkohol
Smak: överkokta plommon, total avsaknad av både syra och tanniner, alkoholen dominerar smaken också. Lite som salig Jo druvjuice blandat med brännvin special. Till maten blir det ännu sämre, den lilla frukten försvinner och alkoholen dominerar totalt.
Flickvännen och jag var helt överens om att det här var årets sämsta vin. Det som var kvar i karaffen fick åka tillbaka i flaskan för att bli sås längre fram. <65p (någonstans mellan uselt och vedervärdigt).
2011 Blaufränkisch “Alter Berg” var också dåligt, men inte så uselt som det här.
Redan vid första sniffen så inser jag att detta vin har en stil jag gillar. Ganska rejält fatat visserligen, med allt vad det innebär med mjölkchoklad, tobak och söta aromer. Enligt mitt tycke så känns det ändå välbalanserat och integrerat. Frukten är ung med tydliga drag av björnbär och mörka körsbär. Hittar även delikata drag av rostade mandlar, grus, ceder och ett uns peppar på toppen. Riktigt komplext, och om man vågar säga det, ganska elegant (trots frukt och ek).
Tycker även det imponerar i munnen. Rejält läskande syror med trevlig balans och snälla men inte menlösa tanniner. Allt förpackat i en medelfyllig och välskött kropp. Ett förhållandevis enkelt vin (saknar möjligtvis lite koncentration), men så in i bänken välgjort och lättdrucket utan att för den delen sakna komplexitet. Eftersmaken är relativt lång med lite mineralisk antydan åt järn och blyerts.
Stor tumme upp, ett riktigt bra vardagsvin som jag gärna dricker fler gånger! 87p (Mycket bra, ett vin med speciella kvaliteter)