Mattias Schyberg
Administratör
Fick en fantastisk upplevelse med ett löjligt bra vin igår kväll. Serverat som så ofta av @frida linden på Norda.
2005 Adelsheim Pinot Noir Calkins Lane Vineyard
Att få dricka en perfekt välbevarad pinot från Oregon med 10 år på nacken från en av pionjärerna i regionen är en stor ynnest. Nu har ju Norda en vinkällare i världsklass när det gäller Oregon visserligen, så varför blir jag förvånad?
Perfekt drickfönster om man gillar moget vin. Mörk bedårande frukt med björnbär, fikon och nypon samt röda stråk av hallon som bryter igenom mörkret. En hel del rotfrukt, svamp och järnhaltigt blod i bakgrunden skvallrar om åldern. Lakrits, salmiak och vanilj rundar av det hela med sköna drag av lavendel och kåda. Rejält i munnen. Mjuka tanniner och hög intensitet. Lite småeldigt och mustigt med utsökt balans.
Tänkte Chateauneuf-du-Pape och gick på årgången 2006. En riktigt jäkla bra sådan med elegans och finess. Jag gick upp i brygga och delade ut 93p. Att jag var ute och cyklade med min gissning tar jag med ro. Snuskigt läckert vin och ett bra exempel på att även lite kraftigare pinoter kan lagras utan problem och att det inte behöver vara burgundisk i sin stil för att smaka gudomligt gott.
2005 Adelsheim Pinot Noir Calkins Lane Vineyard
Att få dricka en perfekt välbevarad pinot från Oregon med 10 år på nacken från en av pionjärerna i regionen är en stor ynnest. Nu har ju Norda en vinkällare i världsklass när det gäller Oregon visserligen, så varför blir jag förvånad?
Perfekt drickfönster om man gillar moget vin. Mörk bedårande frukt med björnbär, fikon och nypon samt röda stråk av hallon som bryter igenom mörkret. En hel del rotfrukt, svamp och järnhaltigt blod i bakgrunden skvallrar om åldern. Lakrits, salmiak och vanilj rundar av det hela med sköna drag av lavendel och kåda. Rejält i munnen. Mjuka tanniner och hög intensitet. Lite småeldigt och mustigt med utsökt balans.
Tänkte Chateauneuf-du-Pape och gick på årgången 2006. En riktigt jäkla bra sådan med elegans och finess. Jag gick upp i brygga och delade ut 93p. Att jag var ute och cyklade med min gissning tar jag med ro. Snuskigt läckert vin och ett bra exempel på att även lite kraftigare pinoter kan lagras utan problem och att det inte behöver vara burgundisk i sin stil för att smaka gudomligt gott.