För mig blev det ett rejält minusår för källarens saldo. En vattenskada i februari gjorde att jag var tvungen att migrera innehållet till sovrummet med klart sub-optimala förhållanden.
I och med detta började vi beta av flaska efter flaska som, med facit i handen, ber redo att ploppas. Sålde även några flaskor som dragit iväg lite för mycket i pris och som jag inte ville ha lagrade i sommarvarmt sovrum.
Lärdom är att jag nog gillar mina vita utan allt för lång lagring, spec chablis (chablis och 1er cru) där jag vill ha den unga och lite spralliga nerven kvar. Undantaget är semillon från Australien som bara blir helt magiskt aprikosig med ålder
De röda får gärna gosa till sig lite längre så murriga toner får spela lite mer.
Pga detta köpte jag otroligt sparsamt med vin under året. Mest lite ”köpa för att dricka på en gång viner”
Nu är källaren klar igen och nästa år kan återgå till mer normalt köp/konsumptionsmönster