Några små trevliga viner till.
1954 Bosconia Gran Reserva, Rioja (6 år på gamla amerikanska ekfat)
Briljant, medelhög intensitet, tegelfärgad.
Stor utvecklad doft av jordgubbsmarmelad på toast och smör och toner av svamp. Efter en halvtimme kommer toner av serranoskinka.
Medelfyllig, silkeslen, fruktig, mycket frisk och mogen. Lång, elegant eftersmak med silkeslen frukt.
(Efter 2 timmar i glaset fortfarande spänstig även om doften dämpats)
1949 Marques de Riscal Reserva, Rioja (54 månader på gamla amerikanska fat)
Imponerande djup rubinröd färg med ljust orange kant.
Stor, komplex, fruktig, ren och utvecklad doft av röda bär, läder, apelsinmarmelad och mint.
Fyllig, mycket hög läskande syra, mjuka, avrundade tanniner, silkeslen frukt, stor koncentration, absolut helt vital och smakrik. Mycket lång eftersmak med bra frukt, jordgubbsmarmelad, läder. Enastående vin med 60 år på nacken! Efter 2 timmar i glaset var den fortfarande helt pigg och kry. Otroligt!
1970 Viña Tondonia Gran Reserva, Rioja (9 år på gamla amerikanska ekfat)
Briljant, medelhög intensitet, tegelfärgad.
Stor, mogen utvecklad doft av läder, jordgubbsmarmelad, apelsin, serranoskinka och ”kinesaffär” (nån kanske fattar vad jag menar).
Medelfyllig, silkeslen struktur, mycket frisk och fruktig, dominerande karaktär av jordgubbsmarmelad, lite läder. Lång eftersmak.
979 Palo Cortado Añada – Gonzalex Byass, Jerez (29 år på fat)
Briljant och bärnstensfärgad med grönaktig kant.
Stor, intensiv doft av knäck, hasselnötter, honung, läder och pomerans. Bland annat!
Torr, fyllig oljig/fet, frisk/metallisk, honung, nötig, intensiv, kraftfull men elegant. Mycket lång intensiv eftersmak. Ett storartat vin!