Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora gristråden!
Körde en liten griswrap i söndags, bilder och lite text finns här. I korthet så är fläsket en underlig och totalt felaktig variant av Char-sui, hade i princip ingen av ingrediensera som krävdes förutom gris,. Men principerna är desamma.
Marinaden till köttet var riesling, socker, lite salt, soja och lite mörk, lagrad risvinäger. Sen gjorde jag en glaze av sirap, lite äppelmos, chilipulver, soyabön och chili-paste. Sen var det bara att marinera i någon timme, sen glaza och köra i ugn och pensla regelbundet samt vända någongång. Köttet körs med fördel på ett galler över en djup plåt då köttet tenderar att släppa vätska.
Sen kan man använda köttet till vad man vill!
Körde en liten griswrap i söndags, bilder och lite text finns här. I korthet så är fläsket en underlig och totalt felaktig variant av Char-sui, hade i princip ingen av ingrediensera som krävdes förutom gris,. Men principerna är desamma.
Marinaden till köttet var riesling, socker, lite salt, soja och lite mörk, lagrad risvinäger. Sen gjorde jag en glaze av sirap, lite äppelmos, chilipulver, soyabön och chili-paste. Sen var det bara att marinera i någon timme, sen glaza och köra i ugn och pensla regelbundet samt vända någongång. Köttet körs med fördel på ett galler över en djup plåt då köttet tenderar att släppa vätska.
Sen kan man använda köttet till vad man vill!