This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Krug88 skrev:"Makes your breath bacon fresh"
Hahahaha ;D
Som att vinna på lotto va?
Sjödin skrev:Grilla Ribs!
Grillen går varm där hemma nu och en stående favorit är revbensspjäll.
Jag kokar dem alltid innan, i en timme ungefär tillsammans med lite lagerblad, en buljongtärning, vitlök mm.
På grillen sen får de lite smarrig glaze...
Nu läste jag en del recept på ribs och där kör de dem i ugnen istället för att koka dem. 3-4 timmar kring 100 grader vill jag minnas.
Så grisexperter, är det värt att testa ugnsmetoden eller ska jag lugnt koka vidare?? Jag inbillar mig att de blir lite saftigare i kastrull, men vad vet jag?
(bonusfråga: ribsviner, förslag? Bira känns givet, men jag försöker undvika ölen... )
Sjödin skrev:Grilla Ribs!
Grillen går varm där hemma nu och en stående favorit är revbensspjäll.
Jag kokar dem alltid innan, i en timme ungefär tillsammans med lite lagerblad, en buljongtärning, vitlök mm.
På grillen sen får de lite smarrig glaze...
Nu läste jag en del recept på ribs och där kör de dem i ugnen istället för att koka dem. 3-4 timmar kring 100 grader vill jag minnas.
Så grisexperter, är det värt att testa ugnsmetoden eller ska jag lugnt koka vidare?? Jag inbillar mig att de blir lite saftigare i kastrull, men vad vet jag?
(bonusfråga: ribsviner, förslag? Bira känns givet, men jag försöker undvika ölen... )
shorepower skrev:
Vem är hon som du lägger denna möda på .-)Jimmy Forsman skrev:Förbannade evighetsprojekt!
Rubbade en karré imorse runt halv tio och lade den på grillen med indirekt värme runt tio. Nu har den gått i sex timmar och börjar så sakteliga bli klar. Under tiden har jag förkokat majs, jag har bakat bröd för jag blev så vansinnigt sugen på hemgjort vitlöksbröd till (eller de ligger och jäser nu, ska straxt bakas av) och har gjort en BBQ-sås. Jag hällde precis över allt det goda som samlats i droppfatet ned i såsen som ska stå och koka ihop nu. När allt är klart och det är dags att äta så har det väl tagit sina glada åtta timmar. Sen tar det en kvart att äta. Men det är fan värt det!
Nu ska jag vispa ihop ett vitlökssmör till brödet och så vill mor tydligen ha någon jäkla sparrissallad. Sparrissallad till min magiska grisnacke? Hon föreslog också färdig bearnaise som sås till min mat.
Det var nästan att gå över gränsen...
Jimmy Forsman skrev:Hon föreslog också färdig bearnaise som sås till min mat.
Det var nästan att gå över gränsen...
Per Stade skrev:Nästan?
Jimmy Forsman skrev:
Bubblaren skrev:Tror du gjorde helt rätt i att laga till svinet i 8 timmar, du fick säkert "ihjäl" betablockerarna och antibiotikan. Men är du verkligen son till din mor? Eller är det så att du inte växte upp i mors hem och ffa kök?
Hur kunde du annars bli sådan goding på matlagning?
Själv ska jag idag köpa grishals från Nibble gård. Till min glädje har min VI-affär vett att ta in alternativ till det danska. Gott blir det, men inga 8 timmar blir det.
Mmmm. såg smarigt ut Jimmy ! Vad hade du i glaset ?Jimmy Forsman skrev:Har inte de minsta problem med varesig betablockerare eller antibiotikan. Visst, fingris i all ära, det kostar inga pengar. Men finns det inte annat svin så kör jag på det som finns tillgängligt. Är man fast i en stuga utanför Gävle så tar man vad som finns. Och de som pysslar med 'småskalig gårdsgris' är inte direkt några helgon heller.
Gårdagens och dagens projekt.