This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Tackar!Krug skrev:Välkommen tillbaka! Gott med Krug!
Hur var resten av resan?
Mysonoxen skrev:Tackar!
Fantastico! Det där kommer jag att göra om, det kan jag garantera. Runt 25 plusgrader på de flesta ställen och riktigt trevligt. Det enda de saknar i Västindien är som sagt bra vingårdar att besöka. Har druckit ett par kubanska viner de tog in hos den store satan anno dazumal, men de var helt i klass med politiken i landet - låg. (nu får jag väl månne dras med Björn Afzelius spöke för att ha smädat socialismen, men det kan jag ta).
Men rom kan de göra de rackarna, om än inte på de platser jag besökte, men jag fick avnjuta en del fina Martinique rom märken jag aldrig hört talas om och inte minns namnet på då jag tyvärr alltid har mina pennor i jackfickan och någon jacka behövdes sannerligen inte därnere.
Gillar man att partaja finns det tusentals barer och så på de där öarna, så det hade varit nice att dra dit med ett kompisgäng om man varit 20-25 år yngre
R.P skrev:Låter hur härligt som helst!
Igår åt jag på O´Bierzo(i barca), en restaurang men mat från just...Bierzo Trevlig familjerestaurang men det var synd att dom bara hade ett vin från Bierzo på vinlistan, fick bli en Ribera till maten istället.
Idag får jag besök från Sverige så det ska lagas sjötunga och almejas, blir lite pimientos och sallad på sidan och efter det ost, jobbigt att man är lite skakig från gårdagens alla brandy men det är lättlagat så det ska nog gå.
Mysonoxen skrev:Jisses vad snålvattnet rann till efter denna beskrivning.
R.P skrev:Blev en lyckad middag, sjötunga är en härlig fisk, steka i olivolja, flingsalt och svartpeppar, voila, done! Hade almejas innan, också sjukt enkelt att tillaga, fräsa charlottenlök och vitlök i olivolja, i med musslorna, en halv flaska vitt vin, en minut tills dom öppnar sig, sen röra man bara ned en massa persilja. Ost efter, lagrad manchego, gorgonzola och stilton.
Idag blev det enkelt med tapas och den lokala barcaölen Moritz.
Krug skrev:När du säger det på det sättet så låter det bara så jävla underbart!
R.P skrev:Blev en lyckad middag, sjötunga är en härlig fisk, steka i olivolja, flingsalt och svartpeppar, voila, done! Hade almejas innan, också sjukt enkelt att tillaga, fräsa charlottenlök och vitlök i olivolja, i med musslorna, en halv flaska vitt vin, en minut tills dom öppnar sig, sen rör man bara ned en massa persilja. Ost efter, lagrad manchego, gorgonzola och stilton.
Idag blev det enkelt med tapas och den lokala barcaölen Moritz.
edit: såg ett stavfel
Mysonoxen skrev:Blev hungrig igen trots att jag nyss avnjutit en alltför tidig middag.
Dock bara spaghetti med egenihopsvängd köttfärssås och ett glas BiB (haha, nej nej, jag skojade bara) det blev en hyfsad Valpolicella till.
Mycket enkelt och faktiskt hyfsat gott både mat och dryck.