FredrikHäll
Medlem
Jag skulle behöva fylla på förrådet av vita basviner, av olika sort och söker tips och förslag!
* Riktpris på 100-200 kr, men är OK med utflykter ytterligare uppåt i pris där det är värt det.
* Har inget emot att beställa från Europa, har positiva erfarenheter sedan tidigare, inte minst olika riesling till bra pris mot SB.
* Konsumtion från nu men är inget problem om de helst behöver vila några år. Kanske inga 10-års projekt, men säg drickfönster på 0-5 år kanske.
* Primärt matviner, därav behovet av olika sorters vin för att matcha olika typer av mat
1) Torr riesling, har tidigare uppskattat ex. Leitz, Emrich-Schönleber, Bürklin-Wolf, Birgit Eichinger mfl.
2) Ett fylligare alternativ, men fortfarande med syra och mineralitet. Tänk Chablis, men inte nödvändigtvis därifrån eller Chardonnay.
3) Ytterligare fylligare alternativ, ekfatlagrat. Men inte klaffsigt och kladdigt utan rimlig balans. Något som möter upp kraftigare mat.
Som ni märker är det i princip fritt spelrum. Jag tar tacksamt emot alla förslag, eller mer abstrakt input på hur aktuella årgångar är i de olika regionerna, vilka producenter som är att lita på eller vilka webshoppar som har bra priser på trevliga viner.
* Riktpris på 100-200 kr, men är OK med utflykter ytterligare uppåt i pris där det är värt det.
* Har inget emot att beställa från Europa, har positiva erfarenheter sedan tidigare, inte minst olika riesling till bra pris mot SB.
* Konsumtion från nu men är inget problem om de helst behöver vila några år. Kanske inga 10-års projekt, men säg drickfönster på 0-5 år kanske.
* Primärt matviner, därav behovet av olika sorters vin för att matcha olika typer av mat
1) Torr riesling, har tidigare uppskattat ex. Leitz, Emrich-Schönleber, Bürklin-Wolf, Birgit Eichinger mfl.
2) Ett fylligare alternativ, men fortfarande med syra och mineralitet. Tänk Chablis, men inte nödvändigtvis därifrån eller Chardonnay.
3) Ytterligare fylligare alternativ, ekfatlagrat. Men inte klaffsigt och kladdigt utan rimlig balans. Något som möter upp kraftigare mat.
Som ni märker är det i princip fritt spelrum. Jag tar tacksamt emot alla förslag, eller mer abstrakt input på hur aktuella årgångar är i de olika regionerna, vilka producenter som är att lita på eller vilka webshoppar som har bra priser på trevliga viner.