Mats Petri
Österlen
Håller med dig @Steef om både Vajra och Ricossa, som har flera buteljeringar med good value.Vajras Barbera d'Alba Superiore... funkar nästan jämt. Har mest druckit det ungt, men det sägs att om någon flaska skulle råka glömmas bort ett par år, så skadar det absolut inte. Den potentialen kostar dig dock en 50-lapp extra; 199 spänn.
Har bara druckit en gång för ett par månader sen, utan stora förväntningar, men för att vara en av bolagets billigaste Barolos (kanske den billigaste) så levererar Ricossa 2012 oväntat bra för 169 kr
Till "vanlig" mat kan det nästan inte bli fel om man väljer en italienare. Det mesta passar till det mesta ! Dom är otroligt duktiga på att göra matvänliga viner - kanske kan det förklaras historiskt av att man långt fram i tiden varit ett land med ganska enkla mat- och vinvanor och därför bra på att kombinera ihop det. (Lite kvasivetenskap )
Så mitt tips till @Elvis blir: Ställ dig framför italienhyllan vid aktuellt prissegment och chansa lite wild & crazy. Blir säkert några bommar, men i huvudsak en härlig påse gott och blandat!