magnum
Epernay, Frankrike
Äh, låt mediumwines.se dricka sin Graham Beck i fred - à chacun son goût!
Vad gäller trådens tema, så rekommenderar jag att köpa bra småodlarchampagner på plats hos producenten. Eftersom det finns småodlare som säljer till "nästan grossistpris", går det i flera fall att komma ner till cirka halva priset mot Sverige. ≈ € 32 räcker således långt. Enda problemet är hur man får hem alla flaskor till Sverige...
Vilken är detta?Jag bidrar med mitt strå: Pierre Moncuit Grand Cru BdB NV, som med lite tur kan fås för 300 riksdaler utanför Svedala. 91+. Har allt det jag gillar med Le Mesnil.
Om någon bad mig välja mellan fyra pavor Moncuit eller en pava ekfatslagrad oxbuljong med champinjonstänk (ni vet vilken jag pratar om) är valet lätt. Här har är det den rena Le Mesnil som pratar, utan störande moment, och utan en etikett som kostar skjortan.