Anka känns som pinot, madeiraskyn med lite sötma kollrar bort Bourgogne och drar åt nyare terroir. Först tänker jag NZ, tex Schubert (Marion’s), men den är lite stramare och har en skvätt ingefära i sig så jag reser mentalt förbi Oregon och hamnar i Kalifornien; PN från Kalifornien, helst något från lite högre division, men inte fullt så finstämt (typ Marimar går mao bort) helst med några år på halsen, det behöver inte vara många, men kanske inte senaste årgången sas. Har inget förslag på lager i skrivande stund. Tror däremot att Ridge Lytton Springs är en oväntat bra kombination faktiskt. Har du ännu äldre Ridge zinfandel är det nog ännu bättre. Lite björnbär i madeira-koket lär inte heller skada; testa imorgon, om det inte funkar kan du göra ny sats på fredag. Lite osäker på hur tryffeln trivs med zinfandel, mogen PN eller Nebbiolo brukar funka bäst tycker jag, men det lär ju inte skada att testa.