Mattias Schyberg
Administratör
Drack lite gott igår på hotellrummet i Santa Monica ihop med lite ost och chark.
Lite supertraditionell Ribera...
Tjurigt, ungt och slankt (knappt medelfylligt). Det bjuder inte upp till särskilt mycket dans utan känns klart "snipigt" med stenhårda syror, men trots detta så finns det fin komplexitet att hitta under ytan och koncentrationen är oklanderlig.
Finstämd och nyanserad frukt med inslag av svarta vinbär, torkade bär, rökt te, jord, ljus tobak, järn, ceder och smörkola samt ett uns mentol, dill och blyerts i eftersmaken.
Jag gillar det, men hade önskat lite mer frukt och tyngd, men inser samtidigt att detta är ett vin som kommer utvecklas rejält med några år på rygg. Idag 90p om tio år garanterat några pinnar till.
Lite supertraditionell Ribera...
Tjurigt, ungt och slankt (knappt medelfylligt). Det bjuder inte upp till särskilt mycket dans utan känns klart "snipigt" med stenhårda syror, men trots detta så finns det fin komplexitet att hitta under ytan och koncentrationen är oklanderlig.
Finstämd och nyanserad frukt med inslag av svarta vinbär, torkade bär, rökt te, jord, ljus tobak, järn, ceder och smörkola samt ett uns mentol, dill och blyerts i eftersmaken.
Jag gillar det, men hade önskat lite mer frukt och tyngd, men inser samtidigt att detta är ett vin som kommer utvecklas rejält med några år på rygg. Idag 90p om tio år garanterat några pinnar till.