2006 Perrier-Jouet Belle Epoque rosé
Lite fattigare än längre uppåt kusten. Bara en flaska. Men den var det verkligen inget fel på!
Vackert smultronfärgad!
Noter från ca två timmar öppnad flaska kring 10 grader vid doft och smaknoter
Smultron, kolasnören, röd rabarber, mörkröda krusbär och blodapelsin på näsan.
Smaken ger mogen blodgrape, smultrontoner, lätt beska men också en karameliserad sötma. Mandelmassa och nyriven mandel. Lite knäckig och begynnande kolatoner även i smaken. Krämig och moussig.
Drack till hemmagjorda stekta dumplings med bl a anka, kål och ingefära vilket fungerade utmärkt.
Skriver ner 92+ i boken men årgången är verkligen en snabblevererande sådan - drack 2002 av samma vin för mindre än en månad sedan och det krävde fyra timmar för att öppna sig något. 2006 behöver nog inte så många år till - och blir nog inte heller avsevärt mycket bättre. Men mycket bra är det!
Lite fattigare än längre uppåt kusten. Bara en flaska. Men den var det verkligen inget fel på!
Vackert smultronfärgad!
Noter från ca två timmar öppnad flaska kring 10 grader vid doft och smaknoter
Smultron, kolasnören, röd rabarber, mörkröda krusbär och blodapelsin på näsan.
Smaken ger mogen blodgrape, smultrontoner, lätt beska men också en karameliserad sötma. Mandelmassa och nyriven mandel. Lite knäckig och begynnande kolatoner även i smaken. Krämig och moussig.
Drack till hemmagjorda stekta dumplings med bl a anka, kål och ingefära vilket fungerade utmärkt.
Skriver ner 92+ i boken men årgången är verkligen en snabblevererande sådan - drack 2002 av samma vin för mindre än en månad sedan och det krävde fyra timmar för att öppna sig något. 2006 behöver nog inte så många år till - och blir nog inte heller avsevärt mycket bättre. Men mycket bra är det!