LeChat
Medlem
Den jag drack har vitt -13 och rött -11.Drack den själv för ett tag sen. Fattar inte hajpen. Helt ok, men inte alls lika bra som Damiens andra viner i mitt tycke.
Fantastiskt bra!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Den jag drack har vitt -13 och rött -11.Drack den själv för ett tag sen. Fattar inte hajpen. Helt ok, men inte alls lika bra som Damiens andra viner i mitt tycke.
Ser ut som att du har fel glas ;-)Visa bifogad bild 17138
Janisson & Fils Millesime 2006 Grand cru. 50/50 PN Chardonnay. Jag är väl inte helt imponerad, inte äckligt på något vis, inte heller i toppen. Kommer dock inte behöva hälla ut den, kanske kommer fram lite mer smaker och dofter om den kommer upp lite i temp, som det är nu känns det jäkligt lite utav det (eller så är det skit bakom spakarna )
Ok då drack jag nog en annnan och mer nydeggad. Minns inte exakt vad den skulle ha men gissar på vitt 15 i alla fall. Var från Fanwines decemberlastning.Den jag drack har vitt -13 och rött -11.
Fantastiskt bra!
Ser ut som att du har fel glas ;-)
Med tanke på att unga viner av hög kvalitet nästan alltid brukar vara som bäst sista slatten är det nog en god idé att låta flaskan få rikligt med luft innan förtäring för bästa upplevelse, likaså att inte servera det kylskåpskallt utan snarare runt 12 grader. Bubblorna kommer dock ta lite stryk om du luftar för mycket, men ofta är det en positiv sak för de av oss som inte uppskattar överdriven kolsyra i viner som tenderar att ”kväva” en hel del av den aromatiska komplexiteten enligt mig.Jag tänkte fira lite på fredag med en Dom Perignon 2008. Har läst på lite olika ställen att den behöver en hel del luft innan den kommer till sin rätta nu när den är ung.
Jag har rätt lite erfarenhet av fin skumpa och skulle uppskatta lite råd. Bör jag öppna den några timmar innan vi dricker den? Några fler tips hur jag får ut det bästa av den? Tack!
1. Tycker också att kolsyran stör för mycket. Jag upplever inte smakerna och dofterna av mineral och rökiga stenar lika mycket som i ett chablisvin. Skulle ett stilla vin från Champagne, gjort på 100% chardonnay, smaka som viner från Chablis? Eller är det tydligare mineraltoner i chablisviner?Med tanke på att unga viner av hög kvalitet nästan alltid brukar vara som bäst sista slatten är det nog en god idé att låta flaskan få rikligt med luft innan förtäring för bästa upplevelse, likaså att inte servera det kylskåpskallt utan snarare runt 12 grader. Bubblorna kommer dock ta lite stryk om du luftar för mycket, men ofta är det en positiv sak för de av oss som inte uppskattar överdriven kolsyra i viner som tenderar att ”kväva” en hel del av den aromatiska komplexiteten enligt mig.
Med tanke på att unga viner av hög kvalitet nästan alltid brukar vara som bäst sista slatten är det nog en god idé att låta flaskan få rikligt med luft innan förtäring för bästa upplevelse, likaså att inte servera det kylskåpskallt utan snarare runt 12 grader. Bubblorna kommer dock ta lite stryk om du luftar för mycket, men ofta är det en positiv sak för de av oss som inte uppskattar överdriven kolsyra i viner som tenderar att ”kväva” en hel del av den aromatiska komplexiteten enligt mig.
Ung Champagne ska helst alltid få gå i karaff, dock inte dekanteras. Det är en helt annan sak. Dekanterar gör du för att avskilja sediment från vinet. Hälla det på karaff, för att lufta det. Men numera missbrukas ordet dekantera (avskilja) rätt ofta. Och det var inte för att jag vill peka finger alls, prova dig framOk tack, ja jag har inga problem med lite mindre bubblor heller så öppnar flaskan några timmar innan helt enkelt.
Förresten, någon som testat att dekantera skumpa?
Visa bifogad bild 17138
Janisson & Fils Millesime 2006 Grand cru. 50/50 PN Chardonnay. Jag är väl inte helt imponerad, inte äckligt på något vis, inte heller i toppen. Kommer dock inte behöva hälla ut den, kanske kommer fram lite mer smaker och dofter om den kommer upp lite i temp, som det är nu känns det jäkligt lite utav det (eller så är det skit bakom spakarna )
Nu blev jag kär i den. Någon som vet var jag kan köpa nollåttor till ett rimligt pris?Visa bifogad bild 17145
LR 2012. Godare än 2013 som jag drack i februari. Nu 27 grader på balkongen, förra gången i ett mörkt vardagsrum. Sånt kan säkert spela roll.
Eller 2010 som verkar grym.Nu blev jag kär i den. Någon som vet var jag kan köpa nollåttor till ett rimligt pris?
Visa bifogad bild 17132
N.V. Damien Hugot Rosé
Påverkad av allt studentfirande i grannskapet och av den härliga sommarkvällen fick det bli champagne innan grillningen.
Ett passande kort omdöme i dessa studenttider får bli: Fy f-n vad den är bra!
Nej, har köpt mina tidigare.Flaskor från senaste Fanwine leveransen?