Jesper L
Medlem
L’Affût Champagne, NV
Mycket kolsyra och inte så söt. En del frukt (gröna äpplen) och brödighet fyller munnen vid första smaken.
Efter 15 minuter har den första syran försvunnit och blottar ännu mer bröd. Gröna äpplen har övergått till något mer syrliga gröna äpplen. Balansen börjar bli bra efter 30 minuter och nu njuter jag av vinet.
Vi åt kycklingburgare med tryffelmajonnäs/green garlic dip till champagnen och det blev en bra kombo. Syran i champagnen balanserades upp av de feta inslagen i maträtten.
Efter två timmar har brödigheten lugnat ner sig och hintar av citrus börjar uppenbara sig.
En trevlig champagne för under 350kr men ge den lite tid att komma till sin rätt i glaset.
Mycket kolsyra och inte så söt. En del frukt (gröna äpplen) och brödighet fyller munnen vid första smaken.
Efter 15 minuter har den första syran försvunnit och blottar ännu mer bröd. Gröna äpplen har övergått till något mer syrliga gröna äpplen. Balansen börjar bli bra efter 30 minuter och nu njuter jag av vinet.
Vi åt kycklingburgare med tryffelmajonnäs/green garlic dip till champagnen och det blev en bra kombo. Syran i champagnen balanserades upp av de feta inslagen i maträtten.
Efter två timmar har brödigheten lugnat ner sig och hintar av citrus börjar uppenbara sig.
En trevlig champagne för under 350kr men ge den lite tid att komma till sin rätt i glaset.