Mer champagne!
Drack tidigare först Castelnau 2006 blint som hade skönt härligt rostade toner av bröd och mandel som jag går igång på. Tänkte först att det kunde vara en 90-talare men efter att ha smakat uteslöt jag det. Smaken var inte lika komplex som doften, snarare rätt kort och enkel. Typisk skitårgång var första tanken. 00, 05 eller 06. Smakade rätt ungt så gissade först 05 med Henriot 06 som andra. Verkligen kul doft och ett kul vin att stoppa in i en provning eller om man vill testa vad som händer med lite äldre champagne.
Lovade ändå tillräckligt för att vi senare skulle prova en magnum Castelnau 2004. Helt klart i samma rostade stil men tyckte även den här var lite blek i munnen även om det var ett steg upp. Kan nog blir bra om några år och ytterligare ett bra tips för den som vill ha lite utvecklad champagne direkt från hyllan/BS.
Castelnau har jag mer eller mindre blandat ihop med Castellane. Ligger uppenbarligen länge på jästen och jag gillar verkligen doftprofilen. Smaken känns klart enklare men vinerna är ändå rätt roliga och klart värt att prova. Inte trendigt men blir definitivt köp av 08an när den släpps och troligen några magnum från superåret 2004.
Pierre Moncuit GC 2008
Har tydligen fått bra betyg vilket inte brukar vara bra för tillgängligheten... Alltså var jag tvungen att prova för att se om det är värt att köpa mer. Visst är det gröna äpplen och citrus ala BdB men citrusen är ändå lite avrundad och går mot mandarin. Över allt lite mandel som förgyller. Hög syra, intensiv och rätt lång smak. Inte lika balanserad som Castelnau 04 i dagsläget men lovar riktigt gott. Beställde fler.
Drack tidigare först Castelnau 2006 blint som hade skönt härligt rostade toner av bröd och mandel som jag går igång på. Tänkte först att det kunde vara en 90-talare men efter att ha smakat uteslöt jag det. Smaken var inte lika komplex som doften, snarare rätt kort och enkel. Typisk skitårgång var första tanken. 00, 05 eller 06. Smakade rätt ungt så gissade först 05 med Henriot 06 som andra. Verkligen kul doft och ett kul vin att stoppa in i en provning eller om man vill testa vad som händer med lite äldre champagne.
Lovade ändå tillräckligt för att vi senare skulle prova en magnum Castelnau 2004. Helt klart i samma rostade stil men tyckte även den här var lite blek i munnen även om det var ett steg upp. Kan nog blir bra om några år och ytterligare ett bra tips för den som vill ha lite utvecklad champagne direkt från hyllan/BS.
Castelnau har jag mer eller mindre blandat ihop med Castellane. Ligger uppenbarligen länge på jästen och jag gillar verkligen doftprofilen. Smaken känns klart enklare men vinerna är ändå rätt roliga och klart värt att prova. Inte trendigt men blir definitivt köp av 08an när den släpps och troligen några magnum från superåret 2004.
Pierre Moncuit GC 2008
Har tydligen fått bra betyg vilket inte brukar vara bra för tillgängligheten... Alltså var jag tvungen att prova för att se om det är värt att köpa mer. Visst är det gröna äpplen och citrus ala BdB men citrusen är ändå lite avrundad och går mot mandarin. Över allt lite mandel som förgyller. Hög syra, intensiv och rätt lång smak. Inte lika balanserad som Castelnau 04 i dagsläget men lovar riktigt gott. Beställde fler.